[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (2)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
仲諗緊買唔買黎玩好一黎炒冷飯 二黎聽大家講個battle mode 麻麻地
戰鬥系統好好喎,邊個講麻麻
炒冷飯炒得好就冇問題,雖然唔到ff7re同bio2既remake
但以remaster黎講都應該提升修改得最多果級
當年嘅神作,不過以今日標準,個戰鬥mode真係差D…
選技無暫停時間,又要走位
佢個聽大家=聽平民
反而就係鍾意冇暫停既間同要走位 刺激好多
左右8格的確有改善空間
我都有諗好似2咁對應ABXY再加R+ABXY好似幾好
不過可能唔想改太多操作方法所以monolith冇做掛
你唔講我又唔醒起 平民出片味?48小時都嚟喎
呢個支線你哋點過
做一個慎重勇者
我呢個都放棄左 試過幾次都會比隻野見到
慢慢行過去,1take解決
搞掂,唔該哂咁多位
又一個唔睇說明
佢個icon係)))就即係聽聲
你要狗衝佢先會追你
你慢慢行就算係佢近距離係咁hi佢佢都唔會理你
d人講戰鬥系統麻麻係同緊xenoblade 2比較
玩到第二章都係覺得好悶。d 畫質又入唔到口
利申:玩過xenoblade2 ,爆埋機
支線升太高等搞到戰鬥唔識未來視
唔使擔心
玩到第四章都仍雖係咁悶
玩到第四章都仲咁無聊不如棄咗佢好過
唔好晒時間
想問下個進階玩家 選項有乜用?佢儲起d exp 唔用 同 壓Lv 用意係 ?
二代個壓lv之後可以換野 唔知今代有冇 可能係驚你打支線打太多 lv升太高 主線秒住過咁 幫你存起佢 到真係唔夠打先升級
一路強迫症清支線,剛入第6章已LV25,上一個大佬都好易打,睇嚟都係開返進階MODE壓LV比較好啲。
隻遊戲有等級差補正,你Lv高隻怪太多嘅話,打怪經驗會變少(講緊可以得返10%EXP嗰種變少)
而又因為隻game清任務同開地圖都係有經驗值嘅,所以導致如果你肯勤力清支線嘅話,主線唔將Lv壓返落去係會輾住咁過
我尋日花時間清咗某張圖將近40件任務,然後頭先一時忍唔住將Lv拉到最高衝主線,接近兩張地圖冇打過一隻怪直行直過(係第二張圖中Boss同大Boss各自滅咗一次團先過)

多謝提醒,剛做咗個實驗,第五章,同一地方同一隻怪 (機神兵LV23)
自身 Lv -5 (LV18) EXP233 AP114 SP15
Lv =0 (LV23) EXP186 AP91 SP10
Lv +5 (LV28) EXP93 AP46 SP5
終於知點解lv低過主線啲怪咁多
原來進階玩家設定有得升成6/7 lv
呢位ching係咪連破防,倒地呢d特性都唔知係咩
係未攞blade之前入村果段咁你點打機神兵
壓低d lv 會好玩好多
如果唔壓好似無雙咁
燐光夜晚睇到隻眼好痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞