[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (2)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
因為佢係靠堆閃避去坦,其實係愈輕愈好,所以點解有除衫流。

但係啲插槽位太珍貴,你除咗敏捷之外,抗性、力量都好需要。偏偏佢招技能係要你一件不留(連比奶媽幾好,一件衫都唔著),著多件衫就無哂效果,裝個全抗性石都無位。
簡單啲諗 你裸裝遇以太攻擊咪死硬到後期都知未來視最煩係紫字
第七人係咪上敏捷,力量,仇恨值下降就OK
補充小小就比達黎講個人覺得佢有15減重用輕裝都幾浪費, 輕裝係得glory手自帶武器珠加速6加上物理以太防數值上偏高所以先較為有用 最理想係混重中裝睇敵人用物攻多定以太多或兩者黎切換高物防/高以太防或兩者既重中裝
基本上加埋Shulk減5重量混重中裝都長期0重量
63 個鐘爆機
王女啲持續傷好勁
連鎖攻擊雖然低攻啲 但係佢可以用三次天賦技轉色
5com 無難度
我覺得角色養成方面 XB1係好過2
XB2啲每把神劍一開始已經定哂形 玩家可以調整嘅嘢唔多
XB3 FF:
有大波妹做女主(2代)、可控角色 咩種類都有(1代)
有紙娃娃

戰鬥系統:
1代嘅走位速度、2代嘅四連擊+1代嘅戰技控制時間可以疊加。
連鎖攻擊途中可以儲隊伍槽玩無限連鎖,唔使好似二代咁上珠,而係玩融合連擊去增加隊伍槽同dot傷,打999萬定係疊dot傷打boss任君選擇。

2代嘅抽劍系統改為完成支線去拎,雖然啲無名四星啲技仲好過某啲五星,但係抽齊劍太肝。除非有紙娃娃比我換樣換裝
switch 機能係咁架啦
你望下巫師3 switch版都係一樣朦
不過移植到已經係神乎奇技
對比XB1 XBX XB2 個版圖設計
反而係其他日廠RPG進步慢就真
爆機
戰鬥果陣個預示有樣野唔太明
而家全隊31lv打返隻31lv精英怪
咁佢有預示話會打萊因啦
於是就用左格藍色叫萊因開盾
屌 點知佢打出黎係團體傷 全隊都中招
或者用丹邦加迴避率避招
但其餘兩個隊友都會中招
試過打到佢倒地暫時延後咗佢招攻擊
但佢起返身都係會打返全隊

同埋打隻怪果陣個預示好似開得好頻密
有時d戰技都未cd完或者已經冇晒上面條藍色通知隊友
好似岩岩先解左個預示佢又出新嘅預示咗
大家係咪都係咁?
因為有啲怪佢啲技就係範圍攻擊

同埋預示最主要會出現係隻怪會秒你或打到你殘血嘅時候 你夠血頂嘅話 就算白字預示都唔會出現 你如果長時間都預示嘅話 你應該升下級 換下裝備咁 堆下血防

藍bar最好唔好用連結攻擊 留嚟救命 打底同打暈都只會拖長個出招時間唔會取消
想問下XB2既支線任, 係咪唔會好似XBDE版既有限時任?
另外想問下REX個神劍配置, 係咪綁焰+朱雀, 第3隻用斧
見到有隻暗屬既t-elos 係咪比REX用? 好型
記得xb2冇限時任
rex一周目焰+朱雀就梗 第三隻最好放奶 會保守啲 力男都得
T-elos比rex或者中二病用
羈絆點樣升快啲
去親啲對話都開唔到
玩到第十章得主角到基友max到
本日6月10日は『ゼノブレイド』誕生10周年です!
先月は『ゼノブレイド ディフィニティブ・エディション』も発売されました。
こうして長く愛されるシリーズとなったのは、ひとえに、遊んでくださったみなさんのおかげです!
これからも「ゼノブレイド」シリーズをよろしくお願いいたします!
虧你有面企中間
其實焰把劍真係好型
Btw中間應該比紫色晶片
中間係邊個?
Xenoblade X嘅主角Elma
不過Wii U先有得玩
有無巴打教路點大劍谷隻 57LV 冠名怪
畀佢屠到傻
D人話可以企上面用melia打 但試過射咗一招就收到劍 可能個位太遠
結局一問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞