[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (2)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
本game 70個鐘+
數位版幾錢度 有冇話去邊個地區個STORE會抵D
2代戰鬥捱過初期之後爽快啲係咁打上打落放大絕,不過就有些少dps打木樁嘅感覺
1代節奏慢啲不過就比較講見招拆招同怪嘅互動多啲,但到後面就會好鬼手忙腳亂難玩好多
各有各特色啦
鬼佬42粒鐘爆機
係咁連啲技好爽
卡關打兩隻8lv嘅怪都贏唔到
Shulk Dunban Reyn一隊打得幾快
不過冇得睇女角著泳衣
Lm
隻遊戲有等級差補正,你Lv高隻怪太多嘅話,打怪經驗會變少(講緊可以得返10%EXP嗰種變少)
而又因為隻game清任務同開地圖都係有經驗值嘅,所以導致如果你肯勤力清支線嘅話,主線唔將Lv壓返落去係會輾住咁過
我尋日花時間清咗某張圖將近40件任務,然後頭先一時忍唔住將Lv拉到最高衝主線,接近兩張地圖冇打過一隻怪直行直過(係第二張圖中Boss同大Boss各自滅咗一次團先過)
點先可以一直連技?
我最多只係連到5次 通常3次就冇
有老任劵未換, 想問呢隻未玩過其他直接玩係咪都正
同埋想問下
係咪有d 支線要限時做
推主線會冇咁d 支線?
呢集第一集黎㗎
鍾意嘅就玩埋2
Switch都有
終於爆機啦 靠隊友招強制倒地屈boss起身
冇考證
不過我估有個鐘icon嘅任應該係主線限時
因為睇左頭POST話玩1再玩2, 但呢隻又叫左終極所以唔知係第幾集
70+既RPG真係好辛苦, 玩開50零個鐘
唔該晒, 張劵就黎過期都無野想換, 應該會換呢隻
條友老翻撚嚟 之前火紋出之前幾日就晒自己有得打
開始冇耐打啲機兵扣1,2係咪正常
隻人成日都on99咁企喺到做乜
定我做錯咗啲咩

同埋連技嗰啲冇2咁清晰
2好易破防倒地浮空重擊
你未有劍或者劍唔夠勁嘅時候都會彈刀 今集你要mark實個敵人走位 側身都可能自動攻擊唔到
咁可能係未有劍或者我冇買
因為只係啱啱開始玩

學2咁auto attack咪算
又要追住隻怪 又要左右換技 又要走位打背面側面
同埋點樣叫隻坦吸仇恨值
成日無啦啦打我 照計我攻擊啲仇恨值應該唔會高過坦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞