[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (2)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
RPG嘅支線都重要
比你拎道具 exp

主線boss嘅lv係計埋你有做支線同途中掃怪先過到
支線已經易做 比埋條線你跟住行
你起碼打下lv囉 個故其實好正 慢慢接受下囉
開休閒模式,簡單過哂成個故事
2有啲地圖都好好
主角個島
世界樹

但今次個地圖由頭到第八章未爆機都咁靚
你都重未過機神界,果邊又另一種風格
xb1有冇取消攻擊?
機神界就算啦 成個畫面陣臭銅鐵味
成個畫面都係屎色
啲支線好似黃金伊拉咁拉布dum波鐘好煩
從9號殖民地寄居蟹取得2個寄居蟹鐡殻

請問係邊到打?
上個post有人問支線多到咁
當年wii版點清支線?
我好負責任咁話比你知
當年我係print咗攻略網既支線任列表(十幾頁)
一條一條對住做
易做 但個量多到好誇張

而且大部份支線都係好無謂
你地會唔會轉下其他人做main
定還是死玩shulk
未有モナド時打一律扣個位,要打到佢轉倒先扣正常
你冇睇清楚教學喳
人地明明教得好清楚
諗住差唔多冇乜點睇
琴晚睇返原來機兵要倒地先打得入

連技得3下 破防倒地同唔記得咩
不過都難出過2 因為要等npc隊友配合

至於普攻 原來要追住嚟屌
比2嘅4段普攻影響咗

Chain attack玩法都唔同咗
不過都好嘅 如果同2差唔多都驚悶
除左對住任務list仲要搵埋生活日常時間list遂隻npc捉
岩岩入手,打左1粒鐘仲係第一章。

點樣先知邊d npc 傾過計?禁入關係圖我都認唔到d人架啦
破防倒地擊暈,提埋你擊暈可以繼續擊暈延長控制時間,不過印象中有上限
2都係要隊友配合架,每個人都岩岩好差一招,只不過係因為2多數係由NPC破防你繼續之後個3段變相係你配合NPC所以感覺易啲咁解
1代主角唔會話真係非常強勢,所以打機神兵以外嘅怪可以試下用其他人,每隻人個感覺都好唔同
暫時唔係幾鐘意有D痴線支線限時
個人比較鐘意狂推劇情 玩到差唔多唔夠打先返轉頭做d
睇返攻略網先知miss左好多
求救。一開始有臉機神點令到佢倒地?打極都係扣1

另外想問悠閒模式係咪只係啲怪易打咗?其他一樣?thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞