[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (2)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
d xx星雲點打
打極都唔痛嘅
梅利亞入咗隊就用佢打 星雲好似會減低物傷
一周目結局後就會高機率抽中,比齊格用,佢用斧頭有招範圍技,暴擊就可以即刻再用,可以瘋狂spam。

rex求其搵個斧頭就得,等隊友破防之後你打埋倒地浮空猛擊就得。
睇人係搵啲高防低攻嘅怪物刷。
較低level,用初級武器,𣎴斷miss去降低士氣。
利用ai會用鼓勵去升士氣嘅機制,等ai互相鼓勵,去升高個羈絆。

點解清晒支線都可以唔夠lv打主線
有冇開進階模式
開埋休閒模式都打唔贏
啱啱去到我成條team得50 lv
隻驚會收埋啲高你成10lv 嘅精英怪係主線路線到。
我當時係掉石頭引走啲卒先再打精英怪。

再唔係用大叔,休閒模式下,拉怪去一堆,開暴擊靈氣再用轉轉轉,隊伍槽直接爆,然後就開連鎖,用轉轉轉+ 隊友紅色技+基友轉轉轉,轉完基本上條槽又滿,再開連鎖攻擊。

兩排49lv加中間隻53lv守住條必經之路
如果真係解晒啲支線去到呢個位應該唔止50 Lv
你可以去返以前啲地方可能會開咗新任務
呢個位,你喺側邊丟石仔引咗啲細怪出嚟打先,然後先打中間隻任務怪
剩係啲細怪都多得滯滅團嘅話,你喺其他地方升多一級,咁呢度啲細怪應該會變藍怪,打落嚟會冇咁痛
----------
路邊野怪係要打㗎,我當時連雪山啲任都未開始清,成隊人就已經50lv
巴打你話支線清晒啦,咁我就只能夠想到兩點可能嘅解釋:
1. 你清支線嗰陣等級壓制住咁嚟清
如果唔係真係死極都打唔過,建議較自己Lv到比任務怪高兩級(隻怪仲係棕色牌)嚟打,藍色牌嘅怪經驗少50%、黑色牌嘅怪經驗少90%
積少成多條數好襟計

2. 你支線未真係清晒
有啲支線係你要知道其他NPC嘅存在先會派任務比你,巴打去新城鎮嘅時候有無花時間搵晒啲有名NPC傾一次計先?

你嗰張地圖,打王嘅建議等級係Lv55,你升到Lv52再去打王嘅話,應該會無你現在打咁痛苦?
不過休閒模式好似已經取消咗等級差懲罰,Errrrrrrrr……巴打你配裝寶石戰技嗰啲有冇執過?
睇過colony 9, colony 6,邊境村同皇都都冇新任務
可能其他地方仲有,我再去轉多幾次時間睇真啲先
唔該晒上面幾位巴打
屌我fd玩到第三章一粒普通核心中kos
終於爆左1 都係中意2多d
而家成日ff xb3滅會比陽光妹妹感化
一係多樹既地方好似玩緊植木的法則都話好
挑戰關最後
睇多次個結局都係有啲唔明
想請問下你地會prefer玩1定2先
玩1先 因為戰鬥系統比較易上手 仲有劇情比較緊湊 唔會好似2咁開頭太慢熱
阿梅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞