[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (2)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
終於睇完成個故事
玩埋後日談又可以返去重玩xb2
失晒憶
如果要我選一隻RPG
我毫不猶豫會答Chrono Trigger
識貨
最記得閃電傳真機成日拎左首Peaceful Days黎用
不過無啦, 呢隻好難重製, SQEX 連ATB都背離
正如評game一直好公道嘅平民28個鐘爆xb2咁 佢都踩到xb2成舊屎咁 有人啱有人唔啱正常嘅 反正我遊戲時數啱啱過100
打第五章boss
爆主線啦
好撚正
好舒服的風啊
係時候玩埋後日談
之後玩返次第2集
仲有最勁隻LV120稀珍
玩左幾耐爆機?
我宜家42個鐘先13章
60個鐘
我本來都唔信,不過我頭先試咗一個鐘左右開新檔唔練等空裝推主線,體驗差到呢 OK我好似明白你感受喇

咁我嘗試下比意見啦
1. XB1其實係隻等級差懲罰相當嚴重嘅Game,同一隻怪物,你低佢3Lv係困難模式,你高佢3Lv係輕鬆模式,你高佢6Lv係無雙模式,遇到難打嘅野怪不妨試下升幾級再打。
2. 同樣因為等級差懲罰,一般練等建議搵同級/上下兩級嘅怪物練,會喺難度同經驗之間取得比較好嘅平衡;不過被圍毆嘅話,高多隻怪幾級穩陣啲亦可。聽講開發咗chok等法不過太OP我唔打算用
3. XB系列始終係隻RPG嚟,配裝配技能亦係一項必須處理嘅事;配裝、配寶石、升戰技、升性格、配性格、配技能,遊戲入面其實有好多系統可以提升玩家嘅能力。

隨便講句,佐德戰正正係我第一次波士戰滅團滅到遊戲彈簡單模式提示嘅boss 可能真係難啲嘅
ff15
戰鬥mode ok嘅,係劇情膠同爛尾
一路要keep住挑啲怪機去升Lv先得,一偷懶,打大佬就搞唔掂
啲支線我都無做哂,因為個地圖太大,成日行完返去又有第二個任務,好嘥時間
日本第一個星期賣咗九萬幾隻,大家對呢個數字滿唔滿意呀

2位(初登場) Switch ゼノブレイド ディフィニティブ・エディション
90789本/任天堂/2020年5月29日発売
算多定算少其實睇下呢度同巴哈都知唔多人玩
上網想搵下攻略 都要英文先有詳細少少
今次係第二次重製,再加上呢個只係實體,我就覺得好理想啦
若果計埋下載版,應該都有十五萬,話哂任天堂券換呢隻係抵啲啲
rpg名作變哂動作game
又bin
7re arpg啦仲rpg
出片未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞