[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (2)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
我都升咗佢先
有時升技係為同伴可以裝 但係祼裝個技真係冇用
玩法唔同 冇話邊個勁啲
一個閃盾,一個肉盾?
流星雨點先會出現?
等西施惠公佈

隨機
後期萊恩反而冇用 其他人傷害太高拉晒仇恨佢hold唔住場 又或者佢太低速打唔中 冇傷害拉唔住仇恨

反而大舅佢加仇恨做閃坦傷害高拉到仇恨 或者減仇恨做主輸出都得 兩種玩法 不過佢技能冇分前後特攻 所以做閃坦拉仇恨比背後同側面主角打會好啲
大家會配棵裝定係輕型防裝?
著中裝 技能鏈配減重量幾本上可以減到輕裝咁

祼裝加嗰啲能力可能之後一粒珠就頂返 但相對你犧牲5個珠位
識配裝配技既丹邦係比達
唔識配裝配技既只係柒達
啱啱見到 好靚
輕中重有咩影響?
重量會影響命中同回避
隻game d支線真係多到嚇死人
醫強迫症嘅最好遊戲
唔怪得把聲咁熟原來係堀川亮配
序章已經聽得出
日限終於到
除咗debuff 抗性 吹飛同倒地坑性 沖有咩珠好用
真係想玩裸裝就link埋melia個素顏美人
一粒珠都唔裝全能力+20%
不過都係花式玩法 武器無珠好蝕
鍊珠300%心得

我自己就係萊恩同主角滿友情 第七人同萊恩黃友情 第七名同力奇黃友情咁(前主+後sup)
首先第七人好處係一開波就有三個瓶 用嚟將一粒石有兩三個技能分做各自一瓶咁
目標係將你目標鍊到80以上

1.力奇做sup因為佢擅長文火 比較小機會加純度 通常係你粒石本身個技能純度80-99嘅時候用 之後你搵粒無關痛癢嘅技能石同佢合 最好越多越唔容易過100 (可以sl大法)重複幾次出到2瓶你要嘅技能 總和大概係120-198之間 之後用萊恩同主角組合 幾本上有80%會過300(可以sl)

2.第七人配萊恩組合同上面差唔多 (萊恩做sup擅長大火 大火係個技有升幅)不過不同嘅係你粒石嗰兩三個技能係60以下 你博一博佢有升幅可以升上去99-70之間 升去上去固然係好 升唔到都達成咗分瓶嘅目的 細瓶都有細玩法 例如你三瓶分別係40 40 40咁都可以有1嘅效果 例如你係60 40 30咁 你都可以用排序方法 先30 再放40 60咁達到想要嘅目的(先放60再放40只可以放兩粒)一樣係萊恩主角收尾
呢排煲緊
細個果陣玩過wii版 但果陣係開心版+日文
所以玩左陣就棄左
我覺得好玩過2好多
xenoblade其中一個好出名嘅野就係佢英文版本嘅配音,尤其係當次次打緊個陣d角色(對面都係)都會係咁重複幾句對白
雖然日文版配音順耳好多(聲優級數差太遠),但係英文版造就咗一系列嘅meme

聽厭咗日文配音,不妨考慮下轉做英文體驗下
https://www.youtube.com/watch?v=8C5bcI8qDHA
有冇咩網有配點教學
D sp又要升性格又要升戰技
唔知點升好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞