[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (2)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
我十四個鐘左右去到第五章,早兩日係到解支線都玩咗幾粒鐘
唔想開休閒模式過好似認輸咁
仲有我唔明佢個連鎖攻擊要點先可以連落去? 玩慣2係破屬性球,今次成日一圈就無咗連鎖
我前面都咁諗,後面雪山比佢搞一輪之後直接破戒

成個地圖得3定4個支線 跟住因為成個雪山都好撚斜根本打唔到天上面飛果d怪搞到好難升lv跑完先得40lv

跟住佢主線要你入個成地都係火燒地形傷害既山洞,入面超級窄但放左一隻46LV精英怪同5隻同boss有聯動既星雲

頂住D火引怪又成日引完之後2個隊友死哂, 頂唔順開左easy mode用莓姐狂轟
連鎖最高15下
取決於士氣同戰友間既好感度
重有技能,寶石唔記得有冇依樣
玩到第四章,個戰鬥mode真係唔掂,唔爽
之前D人係咪吹大左?
希望劇情可以搭救
回憶是美好,我覺得暫時黎講整體系統上2好過1好多。
故事剛完左第六章(礦坑) ,所以比較故事住。
1代最吸引我係未來視
後期d敵人不停有未來視又不停爆佢玻璃
有種緊張刺激見招拆招既感覺
唔越級打,基本上可亂打
要爽真係唔啱你
個戰鬥MODE係要係好似MMO打副本有坦有DPS有補
但要你一個做大半
係要考腦汁同反應同走位
開頭係先控場上BUFF
控制仇恨值比坦
最後儲滿氣先一波爆發收BOSS頭
果吓先有得爽
外國有句"要帶腦先可以玩XENOBLADE"
你BUY唔BUY就自己睇
利申: 我係BUY果邊
爽唔爽係對比緊xb2啫應該

xb1戰鬥系統只能夠講好踏實,但唔出色
其實1代個戰鬥既打擊聲係勁細聲定無聲
成日覺個人斬落隻怪係無聲
想問係咪有D支線任務會因為劇情推進而冇辦法接同完成

我玩到個支線要入去一個主線打boss嘅位度執野
但個位已經因為打boss冧左入唔到
你係咪冇打過支線
我打到雪山已經可以升到48lv
要壓返低個lv 先好玩d
小弟打第八章
每次打人型嘅敵人嗰陣都打唔出傷害
淨係一滴一滴咁打
次次都要靠隊友打
點解會咁
善良的劍唔斬人
主要係今集改左,以前係成個畫面大規模爆玻璃,今集得右上爆
係喎頂
慘 除左教學連劇情都比人飛
玩到第六章 so far 覺得好過2 ,個戰鬥系統 好有第一代WOW 嗰feel
但x可以坐doll衝同飛,點都好過今集淨係可以行路呱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞