K-hiphop 討論區 (15) - 終於唔駛等一年先1001

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=HEq2aZRV15g

今日h1ghr個表演
ph-1唱唱下自己話重新黎多次
呢個真係本身英文都好地地
轉返中文即刻怪咗好多
NG咗幾次
又唔見佢地幫香港發聲
香港無錢搵 不了
正確啲黎講係強國有錢搵
香港班狗仲暴力
執法者道歉? 不了
開槍又唔使負責嘅
推個post 先

https://www.youtube.com/watch?v=wfXm5JpXmTg

[MV] Mckdaddy(맥대디) _ How Can I Lose?
https://www.youtube.com/watch?v=2lg4jXqS3Tg
GroovyRoom - Burn (Feat. 쿠기) (Official Live Video)
呢個真係唔敢著出街
sleeq真係好cute 又話唔跳舞 點知話金孝淵叫佢跳就會跳 最後仲勁到教番人地轉頭
幾期待下集jamie sleeq yunhway果組
tiktok好玩 人民幣又好搵
張龍俊判有期徒刑1年6個月 緩期2年執行
有冇人有聽Twice首新title
個beat比rapper仲好
強國咁多market要瘋狂奶
諗太多
呢個真
雖然韓國個邊好多年青人都有留意到香港今次既事 仲好出心出力
但hiphop圈(?)好似真係得uglyduck係有出聲
(Owen我唔知算唔算 因為佢早幾日po左個like既留言有講撐香港之類既野)
相反台灣個邊多好多唱作人夠膽講野
早幾日仲見到戰犯既金其禾為咗香港作咗首歌 叫不自殺聲明
Off topic首歌真心幾感動同幾正
佢ig仲follow咗文宣page
台灣人好少會食大陸條水嘛 所以通常都敢言啲
我覺得發唔發聲主要都係睇大陸market對佢黎講重唔重要
俾pop歌既beat rapper 我諗班rapper都未必肯做
之前個古董節目 要double k同nuck喺田小娟首lion到rapper都唔係好肯
可能我覺得呢首唔啱idol似Jay Park啲style
(唔要埋中間啲YeahYeahYeah)
頂盡都係得KARD啱唱
我諗起chungha
利申:岩先首歌聽得一次 無咩印象了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞