K-hiphop 討論區 (15) - 終於唔駛等一年先1001

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
聽返音源都覺得到一半之後變得有少少奇怪個beat變化變到有啲突兀
不過如果喺現場聽可能唔會覺得怪 會好high
呢一套野會唔會幫sleeq解鎖咗好多人生成就
仲比佢成功改返個名
仲有邊個係清泉
洪多彬啲歌詞好可愛
李遐怡確定於七月末回歸
歌謠界相關人士透露,李遐怡確定於7月末出擊,正在準備回歸。這是李遐怡自去年5月後,時隔1年多再次回歸舞台,也是她自去年12月31日離開前經紀公司YG娛樂後,首次回歸樂壇。即將回歸的李遐怡就是否與AOMG簽訂專屬合約進行最後的協商,AOMG現在正在幫助她調整回歸放送日程。
(cr edaily)

係公海見到

啱啱都見到
上星期佢上咗Begin Again唱Rose同Breathe好聽到
上面講開good girl
想講chillin homie好似進步左
其實不嬲都唔錯
係衰一比賽就忘詞
最柒真係SMTM7 指住new champ要同佢1:1:1點知自己忘詞
之後係咪會見到lee hi奶共
隔離轉貼

@哎一股清流

【naver】朴宰範超話正在協商出演《中國新說唱》之中
歌手朴宰范正在協商出演中國的rap選秀節目《中國新說唱》。對此,所屬社AOMG表示,朴宰范正在協商出演是事實,但還沒有確定。​​​​

好肉酸
屌 係咁喺到試水溫
正貨走去參加翻版 diu
唔覺得有咩問題 又唔係香港藝人
佢哋點會好似我地識分中共政權同就咁中國一個國家 對佢地呢講只不過係另一個市場 就好似kpop一樣搵中國錢
唔明點解你地會覺得好似佢對你吔唔住咁
呢個節目個啲所謂rapper好多歌都係抄smtm
佢自己都係創作人啦 無講過覺得佢對我地唔住
但係咁樣嘅黑箱節目係咪真係值得參加呢
利申 理性討論非引戰
你都有道理 只不過我覺得比起抄歌呢啲 佢吔只不過從商業角度覺得應用尼個平台 可以 俾khiphop俾人認識
絲打唔好諗得佢咁偉大 佢都係為左賺rmb咋
之前睇code kunst嘅live佢有講過本身今年aomg係廣州定上海會有活動 不過因為武漢肺炎取消左
姐係佢地一早想打入支那 賺到fat fat啦
3D 竟然幫Kang Daniel feat....
覺得gray會唔會好啲
AOMG都食咗強國條水幾耐吓我覺得 佢地班人點樣賺錢我就唔理 反正本身我自己黎講有大把rapper係我鍾意佢地多過aomg 本身aomg成個label都已經商業化晒 攻埋強國都預咗 佢就算做埋抄襲節目我都無咩感覺
不過講起黑箱 其實韓國smtm係唔係黑箱都真係唔清楚諗起之前tiger jk醉咗屌鳩smtm
個hook唔夠吸引 同埋會有聽到亂亂地既感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞