K-hiphop 討論區 (15) - 終於唔駛等一年先1001

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
sik-k 好地地原聲出歌咪好 係都要做電鰻
利申:幾鍾意佢killing verse
但係killing verse live得麻麻
應該話不嬲live都唔多掂
用真聲d歌好聽好多
我鍾意佢呢個live版多過佢本身既音源 我覺得唔差呀
原來sik-k個deluxe出咗 唔睇killing verse都唔記得
睇佢喺柳熙烈的寫生簿唱darling都幾好
但係都挽回唔到高等嘅黑歷史
依個po推得好快
loop左好多次 雖然佢話自己鍾意用autotune多啲 但係至少darling唔用真係好聽啲
又鞭屍
有望喺smtm9之前開新post
間唔中兩三次都得 但成日都開 去演唱會又開真係
諗起前幾年h1ghr黎香港開show 3條友都好似開痕autotune咁(唔記得ph1有無)
佢而家model正業 rapper副業
正業要做兵了
呢排好似多咗人出聲
loco出黎未
對比起之前啲po多左好多人
loco之後應該會瘋狂上綜藝
似係aomg個個都成有有綜藝上 瘋狂上閑着幹什麼
冇記錯9月中退伍
有無人有睇goodgirl ? 覺得英智同yunhway 個首都唔係啲人講到咁差 兩個都比預期好 yunhway都幾百變 無諗過佢可以發出swings 嘅聲不過saewoo 啲beat 唔係IMJMWDP 嘅人真係好難駕御咁 好易錯
英智同yunhway係好正啊但同loofla比既話輸都係正常後手其實好大優勢
同埋英智佢地首歌既hook唔夠洗腦唔夠中毒性 所以加埋loofla後手首洗腦歌 搞到好易唔記得前面首歌
sAewoo既beat我覺得都幾兩極 有時勁高汁有時我會覺得好嘈 呢首既beat我覺得ok個真係好難 中間變過兩次令我諗起bewhy首forever

yunhway以前好似係玩開低音rap的 不過感覺由smtm7開始唱多咗歌同melodic rap佢既show好似通常都係用低音rap
平頭sik-k 老是常出現已成過去了
penomeco離開咗million market
留名睇佢入koz

咁睇ph-1真係幾靚仔
yunhway唱歌架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞