K-hiphop 討論區 (15) - 終於唔駛等一年先1001

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
老老實實6首都好聽CLC我都無估到會唱呢STYLE既歌 JAMIE同CHEETAH個PART 好百合feel
睇得出孝淵好努力咁練rap 英智既rap唔洗講啦次次都俾佢既rap野野打落我塊面到好撚痛
Yeeun本身就係Cube打做嘅第二個Hyuna
只係CLC出唔到名先搞到佢冇乜機會
Idol界太多有實力嘅出唔到名
觀眾想要嘅都唔係實力
觀眾想要嘅係有實力又要有特色?
Cube 出實力派
啲訓練真係唔可以睇小
Hyuna Yeeun soyeon
三個都超晒班 尤其係Soyeon
跳唱Rap冇嘢係唔掂
觀眾想要既係樣靚身材正
實力?食得架?
印象中以前啱啱kard出道嗰陣好多人對佢地都無期望好似係 一黎垃圾dsp 搞到kara咁二黎啲人話男女混團通常都易散
識扭黎扭去已經贏一半
that’s why我覺得kpop文化有大部分人都係主要j女
Kard係第一隊用tropical同latin加hiphop嘅idol group仲早過winner
四個又有實力
睇完呢套幾鍾意jiwoo 好鍾意佢既風格
叫jiwoo既都咁有料
所以female嚟講有實力同特色嘅通常都係solo
Chungha Sunmi Hwasa IU Taeyeon Heize Leehi
上面全部人氣同實力成正比

睇番Girl Group
綜合嚟講係Mamamoo>Red Velvet>Oh My Girl=Blackpink>Twice
然後睇下邊隊最出名就知觀眾對idol group嘅要求唔係實力
中意都冇用
佢地紅唔起
我反而唔鍾意好紅既人同團
btw kard唔係都好受歡迎好多國外fans架咩?
Soyeon 果隊影都無
(G)I-DLE我都中意聽
甚至出道前已經有留意
而家仲Latatatatata
但係舒華唱歌咁樣
加上佢地風格咁特別
大眾未必接受到
韓國比錢既人少?
外國嗰班個個都上youtube叫好鍾意有咩用
Kard一定喺外國紅過韓國㗎啦
佢哋喺美國有tour但係韓國冇
hi-lite好似入咗個新人叫jerd
Good Girl比想像中好睇
歌都唔錯
大部份都高質
new champ killing verse
笑到仆街new champ killing verse未live已經 900like : 1900dislike
https://youtu.be/jPFrHYXYxak
Chungha - Play feat Changmo
做咩啲Solo逼埋一齊comeback
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞