K-hiphop 討論區 (15) - 終於唔駛等一年先1001

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
搵到了

///
kerrigan may diss wasabii的事情
左邊這位就之前參加過spb rap學院的
(穿著比基尼的志願視頻話題度很高)
她之前是紋身師 歌的內容說之前wasabii說是她粉絲 找她去紋身
紋身的時候也沒問 wasabii自己就說自己和好幾個男的睡了之類的私生活
然後當時說沒帶錢什麼的 回去給她
第二天說自己對紋身不滿意 發炎了 要去醫院
讓kerrigan may給她去醫院的錢和治療費
(發炎的原因km在事先告知書里有提醒且w簽字了)然後威脅她說 反正紋身是犯法的
(韓國好像紋身合法證蠻難的 大部分都無證經營)除了這四十萬後來又威脅要了兩百萬
km說沒有那麼多錢 就說那你有多少給我多少
後來拿了錢還是舉報給警察了

wasabii發了ins說因為在節目中 想著謹慎發言等節目結束了再回應
///

之後件事愈搞愈大,好多人認為wasabii唔回應住係因為自己處於下風,回應左就要喺good girl下車
幾日後wasabii都係回應左

///
wasabii那個ins解釋說明我還是搬一下
(整個太瑣碎了所以一直在躲避搬運😓)
ps芥末姐怎麼解釋做的和ppt一樣還一定要用芥末色做背景
wasabii這邊主張是km在紋身三天後才發送的管理辦法(附紋身發炎圖和當時的kkt聊天記錄)
後續要求的八十萬元費用是按照醫生給的治療費要求對方的 但是km一直在拖延 後來km去警局回來說 我可以以恐嚇罪反訴 想以四十萬和解
但是wasabii這邊法律代理表示威脅罪不成立 仍要求八十萬賠償 但過了幾天收到對方一意孤行的40萬匯款(km不同意這個說法 說聊天記錄對不上)
後來wasabii撤訴了 但判決書今年二月下來
這部分我怎麼也沒搞明白咋變成雖然是要罰款km五十萬 但km要求退換現金或者wasabii道歉
wasabii為自己輕率的責任退還了四十萬
但說自己是受害者 不可能會道歉的
至於什麼兩百萬 退錢別提之類的
wasabii說都是不存在的事情
///

紋身圖去qm ig 睇都係花生一則
都係佢地各有各講
佢同邊個
kerrigan may
做乜9 如果紋身前有簽過野既話其實搞成點wasabii應該都無得拗架喎
我諗唔會掛 搵wasabii上場鬥跳舞咩不過睇預告唔知wasabii又玩乜花款 啲人叫晒 係咪跳跳下除剩三點式

2個vocal對決好睇啲囉揀人嗰陣應該都會投ailee掛佢地

如果無得同idol對決我諗CLC嗰個應該全程坐喺後台
https://youtu.be/PDfd06BTg_c
其實呢首幾lit
講起佢 原來佢係梨大教育系畢業
好多人話lil tachi唔啱呢個beat 好似變咗2首歌咁
但我覺得好正 好bad boy既feel
jhnovr把聲係勁好聽 一直都j開佢佢唯一缺點應該係大部份歌詞都好簡單
新聞話Swings同女友好似散左
上左轉IG del哂相
btw佢條女真係好靚
新聞話Swings同女友好似散左
上左轉IG del哂合照
個個韓國rapper既女朋友都好靚
hash
Milli

唔撚係去bewhy到掛佢有時都會like同覆khundi panda既ig
好過去aomg先
呢個真係估唔到
未confirm 可能合作出歌啫
金孝恩上水出新歌好似
feat hash swan bradystreet同活在feat的男人
hanyohan 超速駕駛下首歌叫80km啦
希望佢真係同woo岀歌
聽翻上幾年啲歌 發覺groovy啲beat愈來愈差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞