K-hiphop 討論區 (15) - 終於唔駛等一年先1001

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
1LLIONAIRE
The Quiett ig
慶幸上年有睇1llionaire ambition con
btw 想問 ambition 係仲係度嘅意思? 我見無乜人講
雖然都預左
但都好sad
冇睇con真係好遺憾
呢首好似都仲係先行
好sad啊真係
ambition應該唔關事 仲係到
係講1LLIONAIRE會結束姐
早幾個月開始聽
第一隊識嘅label竟然就完了
喺到啊 ambition 成7個人應該都好難會散
仲係好唔捨得dok2同the quiett分開其實喺我眼中佢地似雙人團體多啲
以前睇smtm3 4 5都覺得佢地2個好似講相聲咁
我都係第一隊識
個陣聽epik high born hater識咗beenzino覺得好靚仔識埋成個label就變咗死忠
https://www.youtube.com/watch?v=UqS5uoCHByM
트웰브(twlv) - 트월킹 (Feat. 라비 (RAVI)) (Official Music Video)

而家見親twlv個樣就想笑
真係要傷心一陣先
唉 好唔開心
以為啲韓國kpop團先會解散
點會諗到hiphop都咁 好後悔無睇過佢地嘅live
啲四十幾歲左右既hiphop duo到而家都仲未散
1ll反而就散咗先重點係1ll本身都算係最出名嗰批 都逃不過解散既命運

如果dynamic duo以後解散可能都會幾震憾
諗住佢地做埋老闆唔會散
好啲咁諗
起碼係和平分手 之後有機會聚番一齊開concert又好咩都好
諗起當年佢地成日同Jay park去打保齡球
然後又成日去飲smoothie king
成件事好違和
散咗1LL但一定會合作出歌既我相信
韓國係咪有11:11買 見有代購開團
呢幾日係咁loop Good Girl首Witch同Mermaid
witch 堅高質
尤其最開頭同最尾嗰小段仔jamie把聲真係好好聽
拎jamie同ailee比應該都唔過份
智敏由Kpop Star 1已經有留意
JYP呢十年做得最錯係冇捧起15&
智敏有唱功 藝潾有音色
但係韓國後生一代有唱功已經唔興香
要把聲夠trendy同有少少音樂性先紅到
Witch連埋舞台concept都好正
智敏改左名做Jamie之後真係正左好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞