Hotel del luna德魯納酒店 (19)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
cls你哋仲係到
可以拍套續集
講番374既古代版, 薛志源古代版, 同古代星遇上古代月之後既遭遇, 仲有古代星既真命天女
之後當然好似西遊記咁, 後來者係最愛, 星馳最愛既係紫霞仙子, 而唔係白晶晶
古代星既真命天女, 呢個人物好重要, 但無出現過
呢套劇好受歡迎㗎

其他劇多數睇完幾集後已無心機再睇

我之後都只係得兩套係由頭會睇到尾

但都無好似德魯納咁懷念
好奇妙 我係本身因為iu先睇套劇 因為冇點睇過佢做戲 但本身未到好鍾意佢嘅程度
我就係因為睇德魯納先覺得張滿月好靚 李知恩的確係演活了張滿月呢個角色 唔只靚 仲要每一幕都好似真正成為張滿月一樣

我睇劇從無試過咁有feel 今次係第一次
咪麻姑神,幾多世都係佢男寵嚟
真,IU做張滿月真係好傳神
真呀
正宗演活左個角色
感覺無邊個做到咁
我愛呂珍九仲未番黎

小小Iu fans... 啱啱睇晒
唔好問我點解最近先睇
第一次睇韓劇 會喊係咪正常
既然巴打咁重口
我就成全你啦

德魯納酒店
就係一套咁既劇
去左做成為珍九既女人
我就係幾年前
佢上running man個陣
迷過一排Good Day同 You&I
之後聽到悶就無再留意佢
而家我都係睇完德魯納
決定徹底入坑了
我好眼淺又怕鬼 套劇我又恐又喜又悲 痴左線
前中段成日有d位唔敢直視

中後同後好多位都想喊/喊左

特別係送金書生 明明都著緊 送果陣用個死人樣送
人走左睇完遺言先走黎喊 好感觸
個一幕
我第一次睇喊到停唔到
配埋歌詞先痴線
https://youtu.be/OjYyx56b11k
나의 두 눈에 보여지는 그 뒷모습이
那在我眼裡看見的那背影
서글퍼지는 마음이라 눈물이 글썽여
變得悲傷的心使我熱淚盈眶
하루 또 하루 지나가면 더 멀어질까 봐
我害怕過了一天又一天 你就會漸行漸遠
이렇게 또 불안한 마음만
就這樣又感到不安

날 떠나가지 말아요
請不要離開我
가슴속으로 그댈 향해 외치는 말
那從心裡朝著你呼喊的話語
돌아가지는 말아요
請不要轉身就走
그대 있는 곳 다시 사라지지 말아요
不要從有你在的地方再次消失

외로운 맘에 서러워도 울지 말아요
即使在孤獨的心裡感到委屈 也請不要哭泣
나의 어깨에 기대어요 그대 괜찮다면
倚靠在我的肩膀上吧 你沒關係的話
어떤 날에는 더 아프고 또 슬프겠지만
雖然會有某一天感到更加心痛又悲傷
내가 그대 곁에 있을게요
但我都會在你身邊的

날 떠나가지 말아요
請不要離開我
가슴속으로 그댈 향해 외치는 말
那從心裡朝著你呼喊的話語
돌아가지는 말아요
請不要轉身就走
그대 있는 곳 다시 사라지지 말아요
不要從有你在的地方再次消失

지금은 아닐거에요 우리 헤어지는 건
現在還不是我們分開的時候
내게서 멀어지지 말아요
請不要遠離我
내 곁에 있어줘
請留在我身邊

나의 품에 안겨줘요
將你擁入我的懷裡
슬픈 날들이 지나가면 그때라면
只要悲傷的日子都過去了 到那時
온 세상을 다 줄게요 나 그대에게
我會給你整個世界的
지금 내 말 듣고 있나요
現在你有在聽我說的話嗎
나를 떠나가지 말아요
請不要離開我
點解你講呢句都要加密嘅 其實我覺得去到palette嗰陣已經開始冇國民妹妹嘅影子 同拍戲唔太關事 我指佢真係變到好成熟 終於知道自己25歲想要咩 雖然Modern times之後開始轉型 但我覺得Chat Shire嗰期都仲細
因為跟機加密
同怕影響未睇大叔既人既觀感

Palette之後,佢風格成熟
但仲係戇鳩妹
拍完大叔之後,係成個人唔同左
不過唔知好事定壞事
我都喊到傻左
如果識韓文 聽到d歌詞到位仲傷感
邊有成個人唔同左 比以前收斂就真嘅 宜家都係傻下傻下咁啦 反而佢活躍咗 可能多咗企劃 出多咗片睇
佢成套劇啲歌都完美配合
https://youtu.be/XGGQaI5K5ds

建議買隻OST支持下
我誇張咗嘅

不過都有啲擔心個傻妹捱壞身體
佢拍德魯納尾幾集
成十日八日無返過屋企
仲要無訓過係床(除左社長房個張)
拍既途中又感冒左幾次照頂硬上
知恩你要健健康康呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞