Hotel del luna德魯納酒店 (19)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
人生 工作已夠煩 的確無謂令心情沉重

不過 德魯納最後離別個集其實都令人沉重的

雖然話就話滿月和燦星下世會重遇 但當二人在下世再見時 已再無共同的經歷和回憶 其實都是一個sad ending
勁垃圾既翻譯
衰過睇英文字幕
但大叔係有種置之死地而後生既感覺
後面個種治癒感幾舒壓
通常都挨唔過棄劇
人生就係。。
出賣年齡系列

It ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward; how much you can take and keep moving forward. That's how winning is done!

https://youtu.be/vJHkTtvnUqA
捱得過就係神劇
所以咁低分
套劇都幾鬥智鬥力 加埋辦公室啲人事鬥爭 中間都幾緊湊 但頭兩三集未入到戲就真嘅 節奏慢
我feel到我中間會直接死咗返唔到生
頭4集又辛苦又難受又沉重又悶
偷公司咖啡做晚餐,痴撚線
直到至安第一次笑個下,開始有種溫馨感
但已經係一半

講真,如果情緒正常
值得睇,人生低谷緊既就唔好啦
我等自己開心啲先睇啦咁
而家無辦法睇 應該會sad撚死
但通常韓劇都係頭幾集吸引人睇
頭幾集就拖多數收視會好慘
因為冇呂珍九啫 試下係呂珍九拍 我估你死頂點都會睇晒
心情sad 再睇 都覺得好睇 快d睇啦
所以平均收視得4.9%
呢套劇冇記錯大結局都有7點幾收視 算係一路升上去 第一集都係得3點幾 中段打後開始就5-6點
我覺得還可以接受
最低3.7,第五集
因為頭4集悶到好多人棄
驚會更加down 本身心情都好shit
負負得正
記得以前有套 想你

女主角都未出場就套咗
但大叔係有種置之死地而後生既感覺
後面個種治癒感幾舒壓
套劇都幾鬥智鬥力 加埋辦公室啲人事鬥爭 中間都幾緊湊 但頭兩三集未入到戲就真嘅 節奏慢
但通常韓劇都係頭幾集吸引人睇
頭幾集就拖多數收視會好慘
記得以前有套 想你

女主角都未出場就

btw果套野都係09就男主
因為我未睇列成年男主出場就棄了
亂鳩咁譯

現代延宇
叫朴延宇警長 on99
我有睇過 頭五集好似講童年多 之後睇到中間就冇睇 嗰期好興啲劇情係虐心 仲有套善良的男人又係咁
其實計落星仔都幾無辜
比老豆賣左比滿月
比老母拋棄左
比滿月拋棄過
比薜志源追殺
比李美羅陷害(擔保借錢)
比麻姑神撚狗咁撚
比鬼打
比鬼上身
要承受離別之痛
要見到鬼

但其實佢無做錯過乜野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞