Hotel del luna德魯納酒店 (19)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
講多好多次,無左1300年加德魯納嘅記憶再相愛已經唔係果回事
仲推緊
好似有分析話滿月係有返晒啲記憶?
唉唉 有時有啲嘢唔係完美
咪又係FF,作者都冇證實過
我最近開始明 相信自己想信嘅真係會開心啲
因為作者冇講 所以先可以自己想像 雖然好似燦星咁都係得個諗
但咁嘅諗法可以開心啲嘛
太難忘記啦
都話唔一定
係開放結局
今世或將來唔知邊世重遇都有機會
如果又畀麻姑神撚1300年就仆街喇
唔係喎
我番睇過 1號直情話星是清明再世

條友大話精

3號就唔同
最多話唔答呢個問題

賢仲同月係樹下交談時
滿月暗示記得清明同瑩火蟲
我都冇諗住忘記 反而係生活好多個角落都會諗起德魯納
係一齣好好嘅劇 睇過之後覺得係好美好嘅回憶
為咗令自己諗起德魯納嘅時候係開心嘅
所以我會信滿月就算投胎都有記憶 好快咁同燦星相遇相愛 做對平凡嘅情侶
有時唔駛咁執著嘅
滿月都話過冇論結局係點 都係happy ending啦
開心啲嘛
我最愛嘅韓劇 沒有之一
如果多啲滿月堂嘅劇情都應該幾正

奇幻得嚟 又會喺啲生活嘅細節諗起酒店嘅嘢
見到黑暗嘅地方諗起惡鬼 諗起酒店 滿月同燦星
每次都好希望喺我睇唔到嘅地方 佢哋會有好結局
我覺得嗰個唔係人嘅靈魂嗰part好唔關事
變成滿月堂都幾好
唔會啦
成套劇,你認真睇
眾神有意無意幫星,中間係設左d陷阱跣星,但只不過係一種試探

例子13號房惡鬼,飛左出去,諗住死神同麻姑神會追究星,但乜事都無

成日話千三年緣份,根本係麻姑設既局,古代星得知圓月客棧都係2號話佢知
完全冇諗個呢出戲係令我陷得咁深
麻姑神特登要燦星1300年後先見番滿月
我都係 本身淨係覺得奇幻呀好好睇 啲特效好正
但啲setting不知不覺已經入咗我嘅生活
你地留意當中既細節同設既局
根本比晒機會星
當然星可以選擇唔幫月,唔愛月,神唔會強迫
星關關過晒,神會有報答既
所以我先相信今世再遇
下.....
幾時有講過
如果真係有講過應該之前有人提出話佢誤導
但so far我真係冇聽過有人講 連我自己都冇聽過
個重點係麻姑會唔會令佢地重遇者
其實要重遇,可以勁快,轉頭又可以再遇(令月投胎在第一集果個時空)

麻姑會幫星月的
其實個沙灘好唔掂
加埋特別效果先咁靚
仲有頂樓,都係假既景
原來咁多假景
除左覺得隻老虎好假我都覺得其他好真
btw個人覺得滿月同清明有CP感啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞