Hotel del luna德魯納酒店 (19)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
最後個句
薛志原變惡鬼
滿月唔出手
星仔會冇命架喎
我之前有提過
1號係慈悲嘅神
有個前設係希望所有靈魂得以安息及輪迴

所以如果麻姑神答左螢火蟲先係青明
滿月應該會用光速去粉碎隻蟲:

意味住青明會灰飛煙滅
呢樣係麻姑神唔希望發生嘅事

而誤導滿月誤認青明轉世係星仔
滿月只可以選擇放下怨恨/郁手殺星仔
但大家都知滿月唔會捨得落手
咁滿月就陷入兩難
最後選擇表面借志源既手去傷害星仔
實際係引神將志源同滿月一同毁滅
以防志源/自己第日會傷害星仔

但後尾星仔查證左自己唔係螢火蟲
亦都逼到滿月放低左怨恨
而家青明同滿月都一樣可以去投胎
呢一個先係麻姑神最樂見既結果
李知恩呀
滿月預左神會保住星仔嘛
當然呢個係滿月自己認為

滿月依家借刀殺人
其實好大程度上係保護星仔
佢假定左麻姑神會照住星仔
而出手既志源同借力量既滿月都會被滅
咁星仔下半生就唔洗怕會比志源傷害
滿月亦唔洗擔心自己會忍唔住親手殺死星仔
=星仔下半生都會平平安安
放心喎
星仔同志源單挑
星仔都只係挨左幾下, 薛志源好鬼廢
加上有主角光環, 同眾麻姑神暗中睇住, 點會有事
之後有埋3人組, 死神幫手
唔止一號, 4號咪一撚樣, 成日撚狗
係度嚇月, 話乜野你最心愛既人出事會點

所以最撚正氣, 一定係2號, 3號
3號, 比星仔問同月情緣未斷, 3號直情話唔答你
2號就成日幫手
睇左一集女孩四釋
好悶,真係indie黎 完全淨係比IU練演技
個劇本本身係無乜message
最有意思就係第四集
叫你唔好太在意他人眼光
同多留意身邊既人

否則rip
破格演出 講粗口食煙19禁我覺得第四集走在夜裏都幾有意思嘅 因為得呢集算睇得明 然後拍完呢集iu好有靈感 跟住寫咗首lullaby
我的大叔一開始殺果隻甲蟲都係HD明變既
遲啲煲下我的大叔先
屌張圖我笑左
青明ig㗎
https://www.instagram.com/p/B1lypK8nERK/?igshid=ofw8bivcfdiq

個陣笑到仆街
仲要寫明妹妹
真心覺得
滿月只鍾意靚仔

延宇同滿月一齊,都溝唔到,明明延宇最照顧同疼愛滿月(其實我覺得延宇同公主真係好襯呀)
反而同個古代靚仔青明係一齊
而現代就鍾意星,書生爆左星仔係幾百年以來最靚仔既人類經理

仲有,回到古代,我個人懷疑一開始,星係月眼中已經係金秀賢,用手掩住咀唔比佢講野,而唔係好似第四集咁去咀星仔
延宇呢啲青梅足馬多數無運行
日對夜對,又係乖乖仔,一味奉獻
清明呢啲bad boy先殺食

至於星仔,係暖男,第二種殺食
應該會畀觀眾包括我視為張滿月同具燦星轉世相遇,又會被德魯納騎劫
傾左成個星期你地重係到 好感動
韓劇同一對男女主角再合作好少有
有都通常好多年之後
學某位巴打話齋,
德魯納係零順位
好想比社長係咁鬧
好想攬社長同錫社長

唔知邊個呢
攬同錫
公主抱
入房lu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞