Hotel del luna德魯納酒店 (19)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
會慢慢被治癒
睇到第三集真係頂唔順
節奏好慢 IU都冇咩對白
頂埋佢啦 信我地
留戀既我只係留戀iu
大家放心,滿月講過佢會行完條奈河橋之前盡力記住星仔嘅

BTW,究竟滿月係邊一集邊一part開始中意星仔?
viv版 好似第4集 具燦星摸完月靈樹生葉後 滿月應開始有feel

到滿月係13號房救完具燦星 具燦星問點解救佢 滿月話唔放心而救佢 係因為有一塊樹葉好感度

呢刻滿月肯定有feel
我覺得真正fall in love 係大海睇日落
有好感既係第一集開始
推車仔救佢

fall in love應該係13號房互救
呢度後d啦

應係慢慢累積 但具燦星第3集曾講過 自夢見滿月後 就經常留意佢 已經有feel 啦
有冇佢個gif
我都想喊
我覺得第六集尾睇海嗰part 本來社長仲呻緊醋 具燦星攞完金俊賢簽名俾滿月 講咗句喜歡 非常喜歡 仲話因為有你覺得個大海比之前睇更美 美得悲傷 應該開始動真情
我覺得發夢見到月之後月開始留意佢,但未有好感住
真正有好感應該13號房番黎救佢果下,之後慢慢星仔莫名奇秒咁照顧滿月果度好感慢慢升
睇海果度係百分之百肯定了,因為星仔果一刻已經正式去到清明原來嘅位置
應該具燦星鍾意滿月先 然後佢一路做感動嘢冧社長又講咩比較獨自一個人欣賞 一齊睇會靚好多 同埋晚晚發夢都見到佢過去 了解滿月份人又體諒佢
社長一開始係因為具燦星夢到佢過去先開始留意 未到話真係有感情 然後慢慢呻醋 就開始鋪排社長都對具燦星有feel
咁的確係具燦星鐘意滿月先

不過13 號房單嘢後 滿月曾問過具燦星會否愛她

所以fall in love 唔使等到欣賞大海咁後
同意看法
之後夢到都只係對星仔好奇
真正愛上係大海到
都係嘅 之前只係有好感
呢一對 睇睇吓其實幾登對

將來再合作拍其他劇 都應好受歡迎
係因為夢到延宇所以社長先咁問愛唔愛佢 具燦星又懷疑自己前世係延宇 我諗一開始社長係唔想承認自己係在意具燦星 但自己又呻醋
韓版14 其實1號麻姑神真係好仆街 係燦盛就係 唔係佢就話唔係啦 特登誤導佢 咩已經遇見佢 上左身埋遇見左佢啦 又唔講清楚
滿月其實以防萬一
問左1號兩次,星仔係唔係就係佢
兩次1號都係問非所問,用問題答番佢問題 撚埋觀眾
撚狗咁撚
之前依到都有人提過幾次
咁我既睇法係 神唔會講清楚任何野,但佢會引導我們選擇
佢引導人去錯既方向
我自己覺得

星仔:
由發夢開始有好感
到13號房kiss完就開始愛上
到滿月拋棄佢,姐係搬個陣
就愛到不能自拔

滿月就慢小小:
有好感就係由13號房塊樹葉開始
到大海收到金俊賢簽名就更心動
到星仔係遊樂場阻止滿月先開始愛上星仔
到第二次咀就確立關係

如果好感可以量化既話....
星仔
發夢10%
(對白講左好在意滿月)
13號房後50%
(返去救滿月加Kiss個陣震驚之後合埋眼享受,有feel啦)
遊樂場事件100%
(唔係愛上左滿月,又點會去攬個怨念?)
再之後被拋棄就200%咁愛落去
(因為完全愛上先死纏爛打想返去保護滿月)

滿月
13號房得10%愛
(救星仔,放心唔落)
大海30%
(知道星仔係為左滿月拎簽名,無同美羅糾纏)
遊樂場變左50%
(驚訝點解星仔為左佢犧牲自己)
拋棄星仔就70%
(係大家一齊受到傷害之前分開,長痛不如短痛)
第二次咀就100%
(因為知自己時日無多,最唔捨得嘅就係星仔)
犧牲自己保護星仔就係200%既愛
(令志源成為惡鬼,都係為左保護星仔)
因為
如果神答左你
你自己就唔會努力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞