Hotel del luna德魯納酒店 (19)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike

主演:
李知恩(IU),呂珍九,申正根,裴海善,表志勳(Block B P.O),康美娜(Gugudan Mina)

2019年,首爾市內變化最大的市中心正中間,位置於黃金寶地 — 明洞的古老破舊建築物,乍一看就像準備重建的空建築物,但仔細地看的話,其實是經營中的酒店。

如果早上的話,在那前面有數百萬的流動人口經過,卻幾乎沒有客人進入那酒店裡面。而在開始入夜、路上變得更冷清、市中心也入睡之時,招牌便亮著燈光,酒店樓層亦會升高的....德魯納酒店。

靈賓專用的德魯納酒店裡,超精英酒店管理人具燦星擔任著總經理,和乖戾、脾氣暴躁的社長張滿月一起,為特別的靈魂客人們提供特級服務時發生的故事。

社長ig
https://www.instagram.com/fullmoon.long/

Full OST:

https://www.youtube.com/watch?v=pFSHBdNoHqM
@你個垃圾 巴打

德魯納酒店圓滿劃上句號

承上po,我改左all about you既廣東話版
再執過部份唔啱音既詞
有無巴絲可以唱出黎

屌細力啲

<<以你為題的夢>>

月下夢見著你 憶起你回眸
猶如夜裏繁星 嬉戲 飛舞
命裏沒有甚麼 可媲 那笑容
不惜獻出我未來為你守 (嗯~)

夢裏相擁 對視 能 同渡美妙世紀
緣定今生 抱撼 難逃 每日每夜惦記
無懼 傷感 痛惜 堅守那諾言 同渡下世
在每夜同夢著那生 盼沒有悲痛

仲夏夜裏時光 跟你 同步旅途
無憾流逝時空 執手偕老
同嘗塵世凡間 好媲 悅目星宿
相擁細數每日浮雲流水 (嗯~)

夢裏相擁 對視 能 同渡美妙世紀
緣定今生 抱撼 難逃 每日每夜惦記
無懼 傷感 痛惜 堅守那諾言 同渡下世
在每夜同夢著那生 盼沒有悲痛

冀盼 共你 廝守 每個 夜晚
惟醉生夢醒 最終 仍是無功
猶如 夢囈般 矇矓

此生清楚明瞭 難共你接續美滿
你我 相戀故事 全留在 我腦海 心底
時間即使短促 這世 這路途 從旁伴你
願你 毫無懼怕地轉生
來生 再相愛
po頭要加多d野了
後續討論

[總有一日會再遇]
加埋d社長gif係第一個留言到
feel到有2個絲打入緊黎po珍九
早晨
唔係好夠膽po 陣間比人屌 怕啲人因為我唔鍾意珍九
唔會嘅 唔想被人打

講笑
早晨
學社長除鞋打池賢仲
呢幅有cp感
但唔係劇入面
陳生
乜又係你地呀
而家真係會記得某啲user name
我記得你地
新PO LM
今晚冇德魯納睇
雖然唔係幾想睇第二人生但冇理由再睇cctvb,當同大家傾下計都好,唔知今晚會唔會有人開post呢,p牌仔開po唔會有人理,所以都係留番俾你地

我記得上個po好似有巴打想要張屌你嘅gif
個字幕
早晨 我記得好多人啦yeahhhh
珍九好靚仔好好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞