不如就用上黃下黑旗啦

1302 回覆
3849 Like 226 Dislike
咁你叫佢1842年發明核彈就唔使交出香港啦
白痴大支那
香港事實上無可能靠自己抵禦支那進犯

靠英聯邦可以?
英美撚
美帝我都OK
駁唔到又老屈五毛
你叫佢1842年發明核彈就唔使交出香港啦 <- 係囉
BTW 樓上嗰堆全部都關香港撚事
似得你揀奴隸主都揀得衰過人咩好揀唔揀揀個虐待狂
感恩英國
但不感恩革命義士

三十年前,不及六年鐵窗

大中華膠同大英膠有咩分別
根據解密文件,周恩來於1958年1月30日會見英國來訪外使時,託其向英國首相麥美倫轉達,設若英國政府將香港變成自治地區,中國將會視之為「不友善的舉動」。1960年10月29日,時任中華人民共和國華僑事務委員會主任廖承志曾經明言,若英國意圖改變香港政治環境,中國「將毫不猶疑採取積極行動,解放香港、九龍和新界。」共產主義與自由主義在香港「開戰」,結果自由輸給共產,政制改革失敗。

https://hk.lifestyle.appledaily.com/nextplus/magazine/article/20180927/2_626759_0/普選立法局七十年前早有呼聲-中共威脅出兵阻政制改革-余震宇
直接啲啦:我係中国人呀hi
做乜要反送中
BTW紅黑好似一直都係烏克蘭極右民族主義嘅配色 個旗本身好似係一個叫right sector嘅組織
利申:我撐極右
改成:老英做乜唔研發逆滲透化淡廠
打完稻草人未?
反對搞新旗支持用光時旗, 都"我係中國人"
你老屈完未?
#1001 有人用比喻答咗你啦
同意喎

清國科技廢
人地美國黑奴都識爭取做自由人啦
你調返轉頭
紅色應該係代表流血 黑色應該係代表黑土 另外亦可能係沿用番舊時反抗軍嘅軍旗 所以以軍旗嚟講有先例可循 我覺得上黃下黑其實冇問題
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Insurgent_Army
早知 係有班膠脫唔撚到大支那毒仲係度盲反英
中共幾衰大家都知
不過都要英國呢個仆街配合
邊有極右想做奴隸架
我只係覺得你根本係反英反到上腦.
公安法緊急法當年立嚟係真係為咗保障香港利益免受支那侵犯(67)
係支那征服香港後先將啲法律掉轉槍頭嚟殘害香港利益
法律永遠係好似武器咁嘅雙刃劍
係自己手上可以攞嚟自衛
但去到敵人手上就可以捅穿你脊椎攞你命
配你老母西合幾撚時有配過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞