不如就用上黃下黑旗啦

1302 回覆
3849 Like 226 Dislike
[希望係最後一個旗POST] 集各家之成既香港旗,你地覺得點?有意義解說
https://lih.kg/fwbqHS

你條友喺呢個post 入面係咁打稻草人就真係似分化撚喇
新時代 用新嘅旗
香港不屬於任何國家
香港屬於香港
反對獨立個啲五毛係度阻止香港人設計國旗

黃黑旗走對了路
越簡單越好 啲人響應都易啲 臨時土炮畫岀黎都得 廣泛宣傳同留印象都易好多 到時大陸最好比人禁埋呢隻配色
你想唔反抗做支那人,明嘅
呢邊咩事 5毛語言mode
肯定係靠美

臭英都只係奴隸,唔係主
我唔覺得係多慮, 反而我覺得係你無考慮唔同年紀唔同經歷嘅人嘅感受.

生死存亡之際就更加唔應該做啲有機會多人唔認同嘅事出嚟. 如果你係要" 所以都唔會理嗰啲人", 你自己同中共有咩分別? 光時旗好有問題咩? 睇唔到喎, 根本無必要去花effort 去搞新旗.

"黃黑光復革命旗人氣咁高"? 真係睇唔到, 一兩個post 咋喎. 出咗連登又點呢?
咁獨立咗先囉, 洗乜而家搞?
反對現階段搞旗就5毛? 你又屈得就屈
你又打稻草人. 佢by context 去睇, 點樣睇到佢"想唔反抗做支那人"?
https://lihkg.com/thread/2030434\

嗰條友喺上面個post 度仲多類似留言, 你可能欣賞吓
真,好易用唔同形式表達,衫又得,生活常用物件又得,越多元化,越可以將支旗植根於深,令人潛意識一望到就知個意義
Push
我屌你老母做咩屈鳩我係大中華???要香港獨立又係大中華???你係弱智定戇鳩

我冇話過英國當年賣港,只係話做奴隸可以隨時被賣,唔賣只係好運唔啱價,同埋國際線唔等於直接做英國奴隸,你咪撚亂spin

國際線核心應該係打到支那對世界有咩好,而唔係幫香港有咩好。太多人用香港本位黎打國際線,成日話幫香港幫香港,衰啲講句關人撚事。
但講打支那就唔同,係人地嘅切身事。幫香港係打支那嘅手段,但你首先要說服其他人打支那點樣有利世界發展,而唔係對香港有咩好
咩都唔試唔做就唔會有人 falsify 你, 同樣地亦唔會令大家有機會試驗如何思想破局, 就好似由一開始到而家好多抗爭手段都係摸出黎, 都係做實驗, 所以用中共黎形容唔會理執意要割蓆既人既手足, 未免太過。

到時觀察現場便知分曉, 多說無益, 兄弟爬山, 加油。
你點確保個奴隸主會善待你?隨時賣咗你都仲得啦

歷史上用過,不是04年開始。
買枝好出旗
明知試完就有分化嘅問題, 仲走去試, 就唔係兄弟爬山. 有啲分歧大嘅事, 根本應該先唔好搞佢. 要搞都花時間搞啲更具行動性嘅事.
你好明顯就係反英反殖嗰班大支那
如果你有讀歷史就應該知英國絕對唔係會賣殖民地嘅國家 如果唔係都唔會有當年福克蘭
你自己香港勢孤力單又係正支那雞肚底下就一定係點都要搵個強大嘅西方國家做宗主國 咁先可以有人可以抗衡到佢咁強大嘅影響 支那進犯香江嘅時候先可以有人代出頭
所有交易得一方有利永遠都係孤掌難鳴 剩係對泰西諸國有好處對香港無你都唔認同啦係咪
而現時尋求泰西諸國干預庇護的確係最能保障香港利益
覺得光復旗都算係幾成功既文宣
黑白都諗起香港啦
突然轉做黃黑會唔會重加唔有向心力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞