不如就用上黃下黑旗啦

1302 回覆
3849 Like 226 Dislike
變左好似布基納法索國旗
傾完要做 做咗要舉 舉得多變成有共識嘅旗可以振奮士氣

何況而家都冇乜其他有意義嘅野做
我希望,下一代的歷史書,會記載我們這一代決定砍掉重練,捱了整整一代,而為下一代帶來更好的世界。
個色唔同已經好唔同
btw個人覺得粒星可以改大d
師兄講得啱👍🏼
國旗嗰個我就講過咩建議 都係支持港英旗轉夏威夷底色
(上至下、紅-白-藍-紅-白-藍-紅-白-藍,呢隻間條配色夏威夷歷史上用過但已經改咗,費事同人撞)
we are end game now
冇錯, 其實你諗一諗, 只要有足夠多嘅人攞出去, 外國嘅媒體自然就會明係咩意思, 根本唔需要我哋去解釋呢一支係咩旗。

反而如果因為加咗啲圖案, 難整咗,令到少咗人攞出去, 外國媒體根本唔會留意到, 咁就冇意思
但咁樣似非洲國家
我多
我覺得唔好加咁多野
好似🇵🇱🇺🇦咁咪幾好
同埋加唔加星,用唔用獅子山,手足可以自己決定,真正兄弟爬山,旗都可以求存異。用左先,諗下點樣玩,令多D人可以一齊玩,唔好俾傳統國旗的用法限制我地。

例如可以整做口罩?(一齊來腦震盪)
會令人聯想到係美帝條𡃁或者係東印度殖民地
就算係殖民地時期香港同東印度殖民地本質上好大差別
多蒙特?
有無人知邊度可以印旗
整口罩掂喎
feel到睇波d人先敢戴
星期日見到大家舉黃黑國旗
英國支那兩個主子
一個照顧到香港人肥肥白白魚翅撈飯
一個掠奪香港資源外匯掠到香港國庫乾過羅布泊
孰優孰劣自己揀選
做奴隸唔係問題 主子會唔會善待照顧妥帖先係問題
英國識得尊重香港本地嘅利益同自主權同從無掠奪香港資源 而依家支那呢?
藍 自由
黃 黎明
黑 歷史

經過黑暗嘅歷史之後 香港人嘅努力迎來黎明 迎接自由 自由係香港最高嘅priority
國你老母,而家最需要唔係新旗
其實比較高級嘅國旗(例如美國政府用嘅旗)都係用剪裁縫合,單色布料會耐用好多,冇咁容易甩色。所以最好係買到兩塊布,再車埋佢。
上黃下黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞