不如就用上黃下黑旗啦

1302 回覆
3849 Like 226 Dislike
點解唔可以自己話事做自己嘅主人,係都要做奴隸?
同意三個 symbol 要分開, 我覺得到最後革命旗就大家各自帶自己鍾意嘅款式出去, 反正唔一定要完全統一, 到最後慢慢慢慢就會自然淘汰淨一隻。
將自己嘅命運托負係奴隸主手上,一個唔該就可以賣鳩咗你

究竟有幾撚弱智先會覺得做奴隸無問題
第一, 淺黃淺藍唔一定認同獨立住. 而家搞一支新旗就即係同呢班人割
第二, 用97前嘅香港旗, 新一代無經歷過嘅, 好難對佢有咩認同.
咁不如唔搞好過搞.
屌係啲戇鳩柒毛成日係度講做外國奴隸有問題以為香港可以靠一己之力同支那抗衡嗰下
香港咩實力 唔靠個講人權講自由識善待嘅奴隸主同自己出頭 自己打得贏虐待狂奴隸主?打得贏就唔使做奴隸
做奴隸跟到個識善待嘅奴隸主 一樣可以幸福
英國個system 有冇?
美治咗幾耐? 點解會美治?
波多美治緊,完
英撚好堅持要殖民
咪玩膠,叫榮光旗啦!!!!!!!
究竟係有幾撚弱智先會以為香港靠自己打得贏支那
係嘅話成條國際線都唔使玩啦
同埋當年唔係英國賣香港 當年英國如果死不放手下場就只會好似福克蘭咁要打 而英國一定打唔過支那
仲有另外一個因素影響到就係八九十年代蓬勃嘅大中華主義 嗌民主回歸嗌到震天價響 遺毒延續到依家 就係多撚得你哋呢班死大支那膠唔少
無就唔會有BOT 啦
星=希望/榮光
1粒星=全[香港人]1個共同目標
8角星=重生/醒覺
隱喻=參考獅子山上剪影

另外一個小故事: 耶穌出世個陣,三博士受伯利恆星(一粒8角星)嘅引導,黎到耶誕降生嘅馬槽

豆瓣sor

一星多意 錦spin掂唔掂
英撚出力分化手足
你呢度係答緊問題咩? 無呀
美治咗幾耐? 點解會美治? 你乜歷史都唔睇就喺度鳩吹香港"歸" 美, 完全係不負責任
烏克蘭革命都有上紅下黑嘅戰旗 我覺得上黃下黑仲可以呼應番烏克蘭 尤其香港嘅革命都受到烏克蘭嘅啟發唔少
唔啱聽就五毛

党收買咗好多甩p ac
手足多慮了, 呢一面革命旗目前代表既係香港民族思想同反抗意志, 基於唔割蓆原則, 呢方面我唔係太擔心。

如果去到呢個位, 生死存亡之際大家都係想喺唔同嘅方向盡力, 舉支旗 style 唔啱 feel 都要割香港就真係食得屎唔使抗爭, 直接改做直轄市算, 所以都唔會理嗰啲人。

退一萬步講, 香港獨立支旗都舉咗好多個月, 甚至話本民前係畀我哋所有人都仲要行得前, 到今日相信冇乜邊個 會唔承認佢哋喺呢一場運動入面嘅思想地位..

同埋我都預計現在會出現唔同形式嘅革命旗, 到最後都係會尊重優勝劣汰嘅原則只有最具代表性嘅旗幟會留低。

而家黃黑光復革命旗人氣咁高, 應該睇怕都冇咩懸念, 期待現場會出現一片旗海, 高唱願榮光, 令全世界知道香港人嘅意識形態已經再次進化。

到時萬事小心, 因為唔知共產黨會點樣發癲。
有人支持歸英等如支持殖民? 打完稻草人未?
BOT 民選議會, 民選議會再選首長, 仲殖乜民?
any link, please?
英撚忘記了主子都係虐待狂
英撚冇獨立思考能力
已經俾人賣過一次仲唔醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞