不如就用上黃下黑旗啦

1302 回覆
3849 Like 226 Dislike
有重要性 但打完仗我哋都一樣係要做第三世界捱窮捱苦
所以唔好以為我哋香港就一定係發達地區
南斯拉夫解體內戰之前一樣富甲東歐
藍色黎明初空
黃色燈火連綿
黑色...你當路啦
我唔撚係英國人
後生一代梗係唔知 因為香港依家已經淪陷沒落咗🤦🏻‍♂️
thats why were here to make hong kong great again
好靚 就叫榮光旗好唔好
咁做返支那香港就fat fat

打咁多野話邊隻色邊個圖案代表咩
講真九成人都係棉淺既
攞出去邊個會同你深究咁多
簡簡單單一睇就明反而會容易build up個symbolism

你要個meaningful既國旗唔該建左國先
粒星星最容易自己用油漆塗上
唔使全部一樣 接近就得
其他要素真係可以手畫
如果係咁,咪當砍掉重練,我們這一代就捱一代,為下一代打造一個更好的香港。
你怕就認咗佢 做一世順民好過 唔怪你
用乜撚嘢殘體同埋佢依家日落西山都好 香港嘅繁榮始終係佢一磚一瓦建設出嚟
呢啲叫感恩同致敬唔叫含
話就唔係講到咁死嘅
班第三世界國家GG嘅原因都係因爲革命者變咗第二個獨裁者
你睇南斯拉夫宜家都係半獨裁嘅塞爾維亞炒粉渣嘛
同意 真係唔使花太多心機解釋
有人問就話係代表我哋革命 代表我哋手足
你估大家唔知咩
如果覺得係含代表你係一條不知感恩嘅pk
香港影響力點都高啲嘅
其實香港嘅移民喺英國美國都多過南斯拉夫
上年已經傾過,又傾,有咩用呢其實
香港係香港人建立嘅
英国97年出賣港人之後,已經冇關係
30年戰爭,近排港台播緊
幾時都話香港人晨早係民族
計埋講廣東話個d已經變成全球頭十大添
如果大多數人同意上黃下黑既話,個人意見認為現階段先起用呢個設計,至於加唔加粒星或者再有其他修改就唔好搞住,一來未有一致共識,到時拎出黎會難d有凝聚力,二來如果24號就拎出黎用既時間較為倉促,應以簡單快起貨為主,三來構圖簡單容易比外國朋友記住,大家做文宣亦可集中兩隻顏色分別代表咩理念同精神,最緊要簡單易入口比人記住第一印象
冇東江屎水你一早死咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞