某程度上,BNO平權係幫左中共

561 回覆
1308 Like 528 Dislike
遲左咁多年先平權有鬼用咩
咁有得你走你走唔走先
BNO 平權?

我都想,但真係會有?咪玩啦
十幾年前就肯定走啦,而家兩頭唔到岸點走啊。
係咩?好多鬼仔鬼妹嫌辛苦唔肯做喎
90後有但平權後唔打算走
要走都會諗辦法帶冇BNO手足走
點帶
丟掉幻想, 大把和理非驚死 + 黑警戒嚴, 講大遊行果D只係一廂情願

請廣傳[巴士人鏈]
限聚令豁免排隊, 黑警分唔到你係咪真排隊搭巴士
主力部隊集中去頭站, 只要頭站架架車滿載, 中途站上唔到車就可以排隊組人鏈
排到累去黃店抖吓, 差完電再排過
畫面夠靚, 岩哂和理非, 有機會上到國際頭版

時間無多, 認同請推post及分享給身邊黃絲朋友

聽日, 港島, 巴士站
熟港島巴士線既人快D俾個number同總站位置
https://lihkg.com/thread/2030973/page/1?post=1
我理解能力薄唔薄弱真係唔知但你邏輯思考薄弱就真係事實,Maths連3都無(AL年代即係無E?唔熟dse)

柒就認啦,連續幾個回應都係講移民都唔認

平權無幫過中共係你睇完我咁詳盡嘅解釋先俾到嘅respond,你自己睇返啦。

唔係讀文科識寫paper鳩吹就得架小朋友,做人真係要有返咁上下邏輯思考

btw唔洗起返我底喇,呢個ac幾個人用,你會見到幾種唔同風格
算啦,真係講佢唔明條友當左呢度係一般移民post,竟然仲喺度講移民難搵工呢啲小問題,眼光淺窄到呢,97BNO真係太小朋友
戰略性走佬係好事

法國2戰投降都坐船走佬啦

留住有用之身先係上上之計
唔係喎,97BNO真係可能啱啱先搵工出黎做嘢,唔怪得講黎講去都係搵工
有但當然唔係一炮過接,先接專業+年青, 年青+肯在意願表上填做無人肯做既爬屎渠清潔工之類,最後就團聚理由的家人分批接收,限制暫居地係特律底(好似係)較唔發達既省份幫手開發經濟

再抄150個配額限制,但將香港人切為特殊公民,有居住自由同納稅義務,但醫療只能半價,教育限制半津貼讀唔起係你問題。。。肺炎後撒資中國生產線搬返本土,但前線工人點都要有少少外省佬爬油缸做危險野。。。
當然只係合理ff,唔係美國傳心師
自推!
情況有啲似澳門,好多人都有葡國護照(歐盟護照),話撚知你選舉操盤、國安法、廿三條
有BNO黃圈+海外黃圈
海外黃圈,笑左
不了,要去英國
或許最後大贏家係中共
北京:人滾地留
又贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞