某程度上,BNO平權係幫左中共

561 回覆
1308 Like 528 Dislike
9唔撚搭8
正因為有後路先可以去盡d
on9樓主

分化撚
平權還平權
而家係違反一國兩制,違反聯合聲明呀,英國佬係要收返香港呀diu

廢柴英國佬
屌你on9啦咁都分化
惡撚過教育局,問吓都唔俾
呢個post有三百幾條友揀左走呀
如果大家都咁堅定嘅咪留到最後一分一秒囉
走定留唔緊要,最緊要對自己既心誠實。
過左外國,放低曬香港既野重新生活,冇問題。起碼唔好呃手足話係海外抗爭。
等英國收返香港不如等美軍軍管香港後者可能性仲大

如果日落國咁為香港,1984年就已經同中共撐到恆啦
旅遊抗共
如果過到自由世界生存唔到就唔走,咁你點解釋當年東德咁多人死都要走去西德,北韓咁多人死都要走落南韓
但事實係97後出世個一代同英國無任何聯系
除非英國肯去盡d容許by descent比下一代取得英國國籍
不過前提係佢要比BNO平權
靜係呢點已經冇乜可能
痴撚線 問吓都分化惡撚過教育局,明明有得答繼續留喺度抗爭
發乜撚嘢國難財?李政熙呀?
唔一齊死就唔係自己人咩
咁樣分開2批人有咩意義?
And only old blue guys have the safety valve.
咁你睇吓呢個post就已經有350+選擇左會走
個現實係移民左外國心繫香港既人太少,付諸行動既人更加少,因為人係動蕩既生活中太渴望穩定既生活,呢樣我理解。我身邊已經有好多呢啲例子。如果以咁既形式都叫海外抗爭,未免太過象牙塔。
有外國護照

決不移民
堅守香港
身土不二
人地有民主,你無,完
但平權未必對英國有利呀嘛ching

奶共係貪中共人傻錢多啫,你估真係好撚鍾意我地呢啲黃皮狗?
如果遲啲武統台灣點算
屌你真係閱讀理解拎u
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞