某程度上,BNO平權係幫左中共

561 回覆
1308 Like 528 Dislike
邊有人未打完仗,就已經同你講定邊度有退路?咁個個都唔會認真打,一開戰就搵路走啦

同樣理由,一旦英國真係實行BNO平權,肯定有好多人選擇唔反抗、唔再繼續為香港犧牲。所以,某程度上係幫左中共——令好多反共份子選擇著草去英國,唔洗再煩住中共,一天都光曬

一句講曬,假設有BNO平權,大家繼唔繼續反抗?

繼續反抗
不了,要去英國
其實,有幾多香港後生有bno
不過英國佬出名契弟,都係諗吓好喇
好似話父母有都可以申請
肯定有好多人會走,唔會肯為香港犧牲
真心想睇吓香港人嘅抗爭意志有幾堅定
係鬼
就算父母有都要97之前有幫佢仔女落名先有
你連拎BNO條件係乜都唔清楚點評論BNO平權
咁如果得另一半有呢
我評論BNO平權之後可能出現嘅結果啫
咁更加冇
有bno都會留 咪分化
唔洗搵後路? 係贏一早贏左
但我覺得如果英國真係俾,唔爭在俾埋97後啦
我有BNO但英國無路數更加唔識英文
會留係香港抗爭到底
唔係分化,只係想睇吓香港人嘅意志有幾堅定

利申:大陸出世,唔撚會有BNO
去做唐餐館
更加無後顧之憂
欣賞你呢個態度
你地班港蝗過到去整臭人地個地方,所謂嘅黃衛兵基本上又逢英必反(唔係今時今日,係由舊年6月甚至更早開始),當初又要民主回歸,仲平咩權? 去大陸邊疆繼續屈毛鬥黃啦

要另一半 平權後做咗英國人先
再申請全家
唔係咁易
如果淨係計現有BNO HOLDER可能講緊百幾萬人(唔確定實數)
計埋仔女配偶可能多兩三倍變做幾百萬人
到時英國果邊承受力既問題就會阻礙BNO平權
咁既條件之下BNO平權機會只會更低
支持平權個d 9成都係30歲打後
平時遊行都唔出既冷氣軍師,想拎到bc走人姐
佢地話知班後生點死
跟著就鳩吹自己拎左bc一定做外國勢力幫班後生
次次都咁講幾偉大
邊個話去海外唔係抗爭
你班契弟叫人唔撤退係咪想冚族剷
我一定唔會留香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞