某程度上,BNO平權係幫左中共

561 回覆
1308 Like 528 Dislike
屌你有無睇呢個post從來都係假設性問題
對英國就唔好咁多幻想啦
當日脫歐脫得成某程度都係佢哋唔想收叙利亞啲難民
根本就排外
bno,
又老屈 甩左p先咁多嗲啦 柒頭
我梗係知你意思,完全同呢個post同出一徹,根本就係買兩邊嘅問題,宜家BNO平權就係為某啲人提供另一條退路

btw係佢唔明我up乜咋
不過再睇完你呢篇鴻文,真係發現你好撚蠢再睇埋其他人留言,原來真係全部個post得你唔明我講乜

建議你爬吓文,呢度9成幾都真係明左先回應,唔係一味移民呢樣、移民嗰樣,九唔搭八

都係要重申,你最後回應我呢個point係完權無問題,你可以從根本否定我嘅講法,that’s fine

但就唔好我好似教仔咁講完一大輪,你先如夢初醒,駁我唔到先返返去最初個位根本否定我個point
香港民族去到邊到都係香港民族
走難 =/= 移民
從來無幻想,只係見新聞最近提起,所以先set個假設性問題黎問吓大家
啱呀 所以唔明點解呢個post會有人不斷話移民去到撈唔掂、生活點唔好

大佬 宜家講緊走難呀,啲人講到好似有得揀咁
層主唔該幫幫手覆吓樓上條「草野正宗」,你心水幾清,但佢就講極唔明,我解撚左成晚俾佢聽,好痛苦
垃圾topic
一早唔係熱門
講真,我未續bno, 但有得走我都走
我係bno 條女bc
結婚之後要住五年先轉到bc

我就唔會為本passport 結婚

香港加油
人之常情,無需自責
一齊左幾耐?拎定後路好喎ching
好想閃
走囉 88 香港人係condom
好似都拍左六年
但係香港做緊啲牛工
唔想去英國由低做起

同埋去英國做sales 應該仲忙過我係香港返工
要周圍跑
要錢嘅話做sales
我就咁諗,如果巴打堅決留喺香港同中共抗戰到底,咁咪留;但如果無咁嘅決心而又唔想過無自由嘅生活,咁就走啦。過到去係點,無人會知,反正我地父母輩,甚至祖父母輩當年都係為左逃避專制而著草落黎香港,佢地都捱得過,我地無理由捱唔過。我會同自己講,就算去到做二等公民、低端人口,總好過喺香港做無自由嘅籠裡豬
你攪錯左啦 中國共產黨唔係想人走 係想全部人都係中國人 所以bno 平權佢都係唔想
係嫁
係嗰到做廚房仔on99咁
都1500鎊
唔想第時個仔覺得我樣衰jer
我地都會返英國生仔

利申Part time waiter 試過一個月一千鎊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞