某程度上,BNO平權係幫左中共

561 回覆
1308 Like 528 Dislike
其實係可悲嘅,越來越似有機同英國都真係有動作時,代表香港形勢越來越凶險囉
戇鳩,點會有香港人係香港有穩定事業又有屋企朋友會放棄香港一切既野去英國遠走高飛 講得出呢句一係未真係住過外國,一係就危言聳聽
利申:97 BNO HOLDER,住過幾年歐洲後prefer住香港多過歐陸,畀本BC我都唔會係個邊住成世。
講得呢句既野唔該設身處地諗下啦,你係香港乜都有,去英國講緊要重新開始,仲要比起香港更加難搵到份好既工,有邊個香港人真係會放棄香港一切去英國重新發展,除非你有親戚照。
都係對比黎嘅啫
香港而家咁嘅環境仲講之後有冇份好工?
就算香港而家咁既環境都好,你自己孤身一人去英國都好難搵到份係香港一樣地位幾高而且人工算well paid既工,除非你識人/真係好competitive囉,其實講咁多都係想講,就算真係BNO平權,我敢講真係走既人唔會多得過留低既人。

講真
連登有幾多人係咁?你估真係個個月入五萬咩
但做藍領既話, 歐美>>>>>香港
好多水電工/水候匠人工拍得住專業人仕
就算唔俾BC,都至少俾居英權BNO holder先算夠義氣啦
平左先啦,唔通唔做咩?
比埋97後就成堆支那蝗係度 不了不了
一平權BNO,個個都走,所有正義說話空講
會!!!
如果局勢唔係去到咁惡劣,都逼唔到英國佬正視香港問題
fffffffffff
講真我真係唔介意
香港地果種有返工無放工既工作先最攞命, 完全唔覺得生活緊
https://youtu.be/ro3hXyoWf-o
近排係youtube見到有個美國佬走左去加拿大開農場養鴨仔
係就係涷d, 但我覺得呢d先係我想要既生活
連登真係個個月入五雞起跳,DSE30分以上
日落國連華為都要美國三催四請先肯唔用,你話啦
咁你阿叔係藍定黃
咁即係走定留
成班東歐中東咪又係咁 我哋咁多人又識英文 又讀過書 點都好過佢地 照計我哋價值高過佢地
我有, 唔走
你都傻
調返轉諗 如果英國佬係咁無所謂連97後都比
咁本身有bno個d宜加就唔洗日日叫平權啦
如果BNO平權係幫咗中共,咁當年江澤民就唔會CHUR英國CANCEL香港人居英權。
BTDC>BNO根本係為咗中共打壓而設。
背你老母
所以我上面有講,如果覺得有國安法廿三條送中都唔夠差,咁呢個人根本冇需要去諗bno, 甚至要諗下需唔需要反抗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞