某程度上,BNO平權係幫左中共

561 回覆
1308 Like 528 Dislike
屌你死全家啦分化撚
比正評只因為樓主清醒有大局觀,
玩法可以似香港每日150,唔一定要黃絲邏輯非黑即白。。
每日接收500個香港申請人,按學歷,英語能力,專業計分,最終會收哂但分先後咁解

不過點都好,呢樣野其實係幫緊中國搞散抗爭,唔多人睇得出
根本樓主冇bno就唔想有bno既有人居英權
扮乜鳩
咁老母仲有無東南亞護照先,有咪跟佢落東南亞?

btw老母係馬拉人?
拉 咪撚分化
有BNO + 外藉 都係香港抗爭緊
係撚 你97前出世 仲要你97前整埋先有

你咪試下而家走去英領整囉
根本海外抗爭就無撚用,純粹係啲逃兵拎黎打飛機嘅藉口,除非你好似張昆陽嗰啲咁打國際線就唔同。海乜撚嘢外抗爭?當年64流亡左去外國嘅學運領袖,人在他鄉,政治影響力都無撚曬啦,最多咪出吓書屌中共
將bno同抗爭擺係對立面係想點呢?

97前果班最細都大學畢左業,係想走嘅草百幾萬/技術移民台灣仲快啦,搵黎講。
根本我呢個post嘅大前提就係假設英國肯俾

鬼唔知英國佬契弟咩
Agger 不過要過都唔係咁易 人地英國都有本土派 同埋突然咁多黃種人過黎英國都要過到班日落國民嘅心理關口先得
啱呀 如果有加拿大揀 真係寧願移民加拿大都唔去英國
終於有人完全明白我嘅意思

留言竟然有唔少人屌我分化

btw層主閱讀理解拎A/5**
傻啦
屌你stop啦 屈完我分化又屈我唔想人有居英權
你老母就分化問吓都分化

有BNO + 外籍都抗爭緊唔代表英國佬一旦落實BNO平權唔會令一部份人選擇走,兩樣嘢無衝突
又係非黑即白撚

我係話一旦BNO平權會令部份人會因而選擇放棄香港,唔係完全將BNO平權同抗爭對立

咁簡單嘅邏輯都要教
不過咁喎,就算平權左英國個環境都未必似香港咁好,去左都適應唔到,唔似香港咁優先俾曬福利新移民,英國應該係行本土優先,又唔會做到150咁樣既。

但每次一見親呢啲post都釣曬freerider出黎,對於BNO應唔應該成功平權,我不予置評。
唔好咁無志氣啦…全世界幾多人為咗生活,離鄉別井,做難民都係咁走啦…依家俾正居留權你,去到從新開始,無話唔得嘅…
咩國護照
英國
要離開香港呢個故鄉而走去英國,就唔係為左貪人啲福利啦。會因為BNO平權而去英國嘅,都係覺得無力反抗極權 + 唔想再喺一個無自由嘅香港度苟且偷生
BC撚
BC係救命符
中共喺香港鎮壓即係鎮壓幾十萬甚至過百萬英國公民

30歲以上如果諗住走嘅 有無BC都會走啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞