有無人好憎松井珠理奈(5) 推到總選不是夢

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
肥秋攬住救世珠死撚左佢啦

佢死咗櫻花點算
櫻花都算係佢親生女,不過冇珠咁得寵姐

佢似係利用櫻花多D啵
不過真係好愛救世珠咁囉

我諗都錫嘅肥秋鍾意聰明女、文青(指原,鰻魚)
仲約埋去睇舞台劇

不過對佢嘅愛一定唔夠救世珠大

指原:秋P本命是小珠啦我只是被架起來給黑子揍的沙包餌

http://dimon13.pixnet.net/blog/post/55590096-【48g】路邊的雜草,溫室的花朵--指原莉乃

呢篇野好正

珠理奈給我一種強烈的感覺就是她總是預設所有人(所有被她歸類在善界的人)都會喜歡自己,所以你會看到她到處親人,這乍看之下很有趣,深入分析卻是很糟糕的習慣,辦隨著這種行為她帶出的是種「要所有人都喜歡她、接受她」的氛圍。

當玲奈明確表現出對親吻這種行為的厭惡時,珠理奈還是鍥而不捨地追了好一陣子就是想親到她,我只想說:「幹,你是白目嗎?」。

當看到再見自由泳的MV Making裡,珠理奈把高橋逼到游泳池角落硬要親她高橋卻露出真的很不舒服的表情時,我心中已經是:「幹,你真的是白目」

呢篇我以前睇過
覺得琴日會有重大發表既我好傻豬
新體制 改革個啲算吧啦
肥佬秋真心出左48坑 勿念

佢死咗櫻花點算

佢似係利用櫻花多D啵
不過真係好愛救世珠咁囉

仲約埋去睇舞台劇

http://dimon13.pixnet.net/blog/post/55590096-【48g】路邊的雜草,溫室的花朵--指原莉乃

呢篇野好正

珠理奈給我一種強烈的感覺就是她總是預設所有人(所有被她歸類在善界的人)都會喜歡自己,所以你會看到她到處親人,這乍看之下很有趣,深入分析卻是很糟糕的習慣,辦隨著這種行為她帶出的是種「要所有人都喜歡她、接受她」的氛圍。

當玲奈明確表現出對親吻這種行為的厭惡時,珠理奈還是鍥而不捨地追了好一陣子就是想親到她,我只想說:「幹,你是白目嗎?」。

當看到再見自由泳的MV Making裡,珠理奈把高橋逼到游泳池角落硬要親她高橋卻露出真的很不舒服的表情時,我心中已經是:「幹,你真的是白目」

呢篇我以前睇過

想知作者依加會點講

佢死咗櫻花點算

佢似係利用櫻花多D啵
不過真係好愛救世珠咁囉

仲約埋去睇舞台劇

呢篇野好正

呢篇我以前睇過

指原個PART 冇錯
但係救世珠個PART 佢而家已經擔唔起AKB 呢支大旗

佢死咗櫻花點算

佢似係利用櫻花多D啵
不過真係好愛救世珠咁囉

仲約埋去睇舞台劇

當指原把HKT當成學校在培養成員時,SKE只是珠理奈的玩具箱。

呢句好中
珠理奈是個很自大的人。
撇開早期,越到這幾年我就只越看到珠理奈選擇將自己放到無限大,尤其在SKE的事情之上。無論是在CD特典紅白無禮講宴會上「因為我是TeamS的代表啊不努力不行」的一席話,或者料理比賽中從舉手說想當隊長的真那那邊強硬地奪走隊長位然後其他同隊人也一副不敢吭聲的模樣,都顯示出她在團體中的過度膨脹。謙虛是種美德,也是種保身之道,早期的珠理奈是謙虛的,但近來她給我更多的感覺是用「謙虛」要求著SKE這個團體,而不是要求自已。

要說珠理奈的過度膨脹源於什麼,我想最關鍵是源於她在SKE裡被神格化了的定位。
在Captain篇裡曾經說過我認為營運在培育珠理奈一事上的最大敗筆是讓她太早而且太突然就背負起分家的命運,只不過當時我將其解釋成「因為這樣,珠理奈變得太過有責任心和正義感」,而現在這股責任感與正義感卻已經扭曲成了種自大狂妄。珠理奈的價值觀,稍微籠統地精簡起來就是四個字:『主流正義』,什麼是主流正義?一種依附主流價值觀、主流文化的正義,但在珠理奈的狀況下又多了一個特點

「我是背負SKE的人,我就是主流,我即正義」
呢篇作者過左去飯46啦
不過佢新blog有篇文屌過下48wc人選 據我記得
禾就唔信辣殺團直播有一百萬人睇啦

大家訓唔著都想食花生

個個唔係viewer數
係入過去既人既數黎

佢唔會理你
應該會諗你up乜撚🤷🏻‍♂️🙈

大家訓唔著都想食花生

個個唔係viewer數
係入過去既人既數黎

有睇過都知係總人數 從來個數都唔會跌

大家訓唔著都想食花生

個個唔係viewer數
係入過去既人既數黎

有睇過都知係總人數 從來個數都唔會跌

我知但我都唔覺有咁多人禁入去睇啲人都有話個數呢幾日bug左
珠理奈是個很自大的人。
撇開早期,越到這幾年我就只越看到珠理奈選擇將自己放到無限大,尤其在SKE的事情之上。無論是在CD特典紅白無禮講宴會上「因為我是TeamS的代表啊不努力不行」的一席話,或者料理比賽中從舉手說想當隊長的真那那邊強硬地奪走隊長位然後其他同隊人也一副不敢吭聲的模樣,都顯示出她在團體中的過度膨脹。謙虛是種美德,也是種保身之道,早期的珠理奈是謙虛的,但近來她給我更多的感覺是用「謙虛」要求著SKE這個團體,而不是要求自已。

要說珠理奈的過度膨脹源於什麼,我想最關鍵是源於她在SKE裡被神格化了的定位。
在Captain篇裡曾經說過我認為營運在培育珠理奈一事上的最大敗筆是讓她太早而且太突然就背負起分家的命運,只不過當時我將其解釋成「因為這樣,珠理奈變得太過有責任心和正義感」,而現在這股責任感與正義感卻已經扭曲成了種自大狂妄。珠理奈的價值觀,稍微籠統地精簡起來就是四個字:『主流正義』,什麼是主流正義?一種依附主流價值觀、主流文化的正義,但在珠理奈的狀況下又多了一個特點

「我是背負SKE的人,我就是主流,我即正義」

我要救世
好想知救世會賴到幾歲先肯退
咁睇就算四年後都唔會走
呢篇作者過左去飯46啦

https://addictedjolin.wordpress.com/2017/03/31/%e3%80%9048g%e3%80%91%e7%95%b6%e9%80%80%e4%b8%80%e8%90%ac%e6%ad%a5%e4%b9%9f%e6%89%be%e4%b8%8d%e5%88%b0%e6%ad%a3%e5%b8%b8%e7%90%86%e7%94%b1%ef%bc%8d%ef%bc%8d%e7%8f%a0%e7%90%86%e5%a5%88%e4%b9%8b/

就係呢篇啱啱睇完

佢講得幾好48單竟然唔搵蛇音2個做C
走去搵2個分團ACE
珠理奈是突然跳出來當 48 單 Center 的嗎?當然不是,如果宮協算是受推三年,那珠理奈受推的年數就等於她的在籍年數。選拔單曲全入不說,48G 第一波兼任就有珠理奈、扣掉馬路一也幾乎是所有村內全動員的劇她都有主演或關鍵戲分。馬路二演 Center、馬三演信長、馬四馬五又回去演 Center、最新的豆腐摔角敵軍大將也是珠理奈。從馬路須加時代開始到豆腐摔角,AKB 的村內戲哪次少了珠理奈的戲分?沒有。
營運到底是腦袋進水到甚麼程度才可以做出這種蠢事?可以把「一本 SKE」從勵志故事變成笑話某方面來說也是種天賦了。

當指原、柏木、山本、峯岸、白菜這些在籍超過六年以上的成員都在忙著帶新青或退一步讓新青發揮時,珠理奈在做甚麼?新年剛開始就喊我要總選第一、SR 也在喊要第一。「如果我更有影響力的話 SKE 的狀況也可以改善了吧」,對於一個從小就被秋元康還有周圍的大人捧在掌心上哄大的人來說最終會得出這種詭異結論也是令我無話可說了,一顆原石就這樣被一群大人磨成了個視野狹隘的自戀狂。推了九年拿了個紅白選拔 11 位,要讓 SKE 得到改善最快的方法不是珠理奈擴張那似乎已經很難再得到擴張的知名度,叫湯淺去跳東京灣。
珠理奈是突然跳出來當 48 單 Center 的嗎?當然不是,如果宮協算是受推三年,那珠理奈受推的年數就等於她的在籍年數。選拔單曲全入不說,48G 第一波兼任就有珠理奈、扣掉馬路一也幾乎是所有村內全動員的劇她都有主演或關鍵戲分。馬路二演 Center、馬三演信長、馬四馬五又回去演 Center、最新的豆腐摔角敵軍大將也是珠理奈。從馬路須加時代開始到豆腐摔角,AKB 的村內戲哪次少了珠理奈的戲分?沒有。
營運到底是腦袋進水到甚麼程度才可以做出這種蠢事?可以把「一本 SKE」從勵志故事變成笑話某方面來說也是種天賦了。

當指原、柏木、山本、峯岸、白菜這些在籍超過六年以上的成員都在忙著帶新青或退一步讓新青發揮時,珠理奈在做甚麼?新年剛開始就喊我要總選第一、SR 也在喊要第一。「如果我更有影響力的話 SKE 的狀況也可以改善了吧」,對於一個從小就被秋元康還有周圍的大人捧在掌心上哄大的人來說最終會得出這種詭異結論也是令我無話可說了,一顆原石就這樣被一群大人磨成了個視野狹隘的自戀狂。推了九年拿了個紅白選拔 11 位,要讓 SKE 得到改善最快的方法不是珠理奈擴張那似乎已經很難再得到擴張的知名度,叫湯淺去跳東京灣。

營運真係有絕對既責任
再咁捧佢盞攬炒

營運真係有絕對既責任
再咁捧佢盞攬炒

要捧個啲就唔奉
唔好怪我口賤,ske搞成咁班味噌都有部份責任
用錢嘅角度去衡量
營運愈唔肯捧班所謂民推
班味噌就愈係捨得去科水係總選度谷班民推

結果:
營運力捧嘅珠理奈有班死忠係度
就算佢飯人數唔多,佢啲死忠總選都會肯賣腎谷佢上去

而營運唔捧嘅人,營運一蚊都唔駛去額外投資
因為你班人一樣會照樣玩鬥氣,谷佢哋上去

所以營運覺得咁樣做係有利可圖
根本冇必要去改變呢個局面
反正救世珠可以玩多五年
呢招可以cap多五年水
ske嘅未來,等呢條橋失效(可能接近5年限期)先至會再諗

到最後咪搞到其他member頹左

老實講, 櫻花基本上算村內第2(手遊, 握手), 村外第5
可以參考下彩 唔洗咁拘泥係總選既

不過現階段佢確實需要總選證明自己
始終死肥秋有心製造珠櫻爭霸既景象
不過就算無第一有第二佢都贏哂咁制
因為肯定無人係會承認救世珠既第一LOL
咁睇就算四年後都唔會走

起碼攞到第一先走
呢篇作者過左去飯46啦

https://addictedjolin.wordpress.com/2017/03/31/%e3%80%9048g%e3%80%91%e7%95%b6%e9%80%80%e4%b8%80%e8%90%ac%e6%ad%a5%e4%b9%9f%e6%89%be%e4%b8%8d%e5%88%b0%e6%ad%a3%e5%b8%b8%e7%90%86%e7%94%b1%ef%bc%8d%ef%bc%8d%e7%8f%a0%e7%90%86%e5%a5%88%e4%b9%8b/

就係呢篇啱啱睇完

佢講得幾好48單竟然唔搵蛇音2個做C
走去搵2個分團ACE

睇完有d sad
咁睇就算四年後都唔會走

起碼攞到第一先走

都唔會 出左去根本生存唔到
麻友都唔敢走 佢更加冇本錢走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞