梁君彥強行剪布 郭榮鏗主持一職已被DQ

561 回覆
617 Like 87 Dislike
唔好比監警會單野蓋過依單 好重要
議事92比佢咁玩以後佢做咩都得

梁耀忠你死左未,出來公開道歉未?
好大嘅官威呀梁大人
btw, 35+未必有用, 不過冇35+就更加大鑊
咁當初咁有創意嘅抗爭方法又點嚟啊,又有和理shop和理suck、仲有人鏈,大撚把例子啦,咪就係大家覺得咩都要試下做囉:o

乜香港人啲multi-tasking咁差嘅咩,工就識打兩份,依家抗爭就退步淨係行一邊。

台灣韓國民主化又係咪淨係得街頭啊?
唔夠玩 就直接改規則
push
都係個句啦,雖然冇咩用,但都有小小優勢點解唔做
即係話李胃琼果日係非法行為, 叛變行為
d 保安憑乜嘢要保護佢

點解佢唔使負責
李胃琼犯左嚴重錯誤
當日佢咁做完全違法, 違例

理應遲職, 剝奪議員權利終身
李胃琼騎劫議會
破壞民選議會規矩, 行為等同叛國
但本身就有明文規定主持點黎?
人哋國家青年失業率高達一半,食都無得食

撐35+同撐全民勇武係無衝突。我夠想全民勇武啦屌,現實係香港人太撚有錢太錫身,衰極都仲有後路走去其他國家,唔好忘記有幾百萬人係可以短期內拎返bno,計埋bno有一半人揸外國護照呀
Push

今日有好多單重要嘅新聞
呢單最重要
勇武唔會食黃店,唔會投票,唔會貼文宣
貼文宣,食黃店,投票只有和理非
規矩你定?定你做代表?定勇武一定係全天候勇武呀?

比你吹撚脹
依家班勇武係咪一定只有魚蛋果次果班呀?
之前割蓆果班人當中,係咪一定冇人依家係勇武呀?
果時立會班人係咪等於下屆選果班呀
咩邏輯呀,清。。。

想點呀。。。
係咪一定要比人拉撚咗,先有資格同你講抗爭呀?
係咪案底令你人生更精彩?定Ching 你係等緊上庭呀?

我邊句又有講佢死佢事呀

咩台灣人走去台灣島呀,你up嘜呀?我quote 果段野1949 後台灣人已經去咗台灣囉,你以為我講緊佢哋避共產黨去台灣
台灣人1949年去到台灣後都要爭取民主,先有家嘅台灣民主制度,叫你睇下人哋用咗幾耐呀

另外,我係話,你去獨立可以參考美國獨立戰爭,睇下人打咗幾耐
關咩熱狗圖書館,投票,黃店事呀

你話冇出盡力,永續endgame 嘛
咁咪比啲例子你睇下人哋爭取民主/搞獨立要搞幾耐囉
係咪,佢哋全部都果時冇出盡力,永續end game , 留比下一代呀?

想點啫你,清
好撚多五毛出黎反35+
你地係咪好驚驚啊
支那要攬炒,我地徹底奉陪,呼籲外資盡快撤出香港以策安全

光復香港,唯有開戰

向愛爾蘭共和軍學習

向愛爾蘭獨立學習

光復香港,時代革命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞