梁君彥強行剪布 郭榮鏗主持一職已被DQ

561 回覆
617 Like 87 Dislike
中共於立法會武力政變奪權
噉都好,咪由得佢we爛塊面囉
如果唔係郭榮鏗坐到代主席
都唔會有今日親共派撕爛咀面咁樣dq

而五毛出哂黎問 35+有咩用
完全單一化左議會抗爭既用處
下下講到抗爭一步登天先有用

我唔知今次件事有咩蝴蝶效應
但肯定外國佬係睇到
加上美國而家同中國咁緊張
會發生咩事好難講
但係中共既野蠻一定會激發更多後續對立
下下想散佈一定要一步到位既心態只會令人灰心
有無諗過做五毛哂左自己
怪就怪白頭忠啦
一早就知主席係有呢D權用唔用係另一回事
塗謹申咪仲過癮
專登迴避喎
揼個波畀梁耀忠
係囉,咁就唔投票啦,仲講咩35+呀
政府咁惡,放棄啦,35+又可以DQ 又可以唔理,都冇用嘅
投票好冇用嫁,不了

雙普都冇用嫁,都係投票啫
下屆立法會繼續比共產黨輕輕鬆鬆算啦,保皇黨輕輕鬆鬆keep 住35+,保皇黨又可以輕輕鬆鬆出十幾萬糧,連DQ 都唔洗做
班保皇黨開心到笑左笑右
推呢個
冇用就緊啦
香港人仲默默支持緊黑警
你言下之意唔通覺得冇保皇黨35+
黑警就要付責
如果立法會係政權下嘅飛機杯
佢又點會俾你得到佢
梁狗9月要躝
投白票最實際

根據歷史軌跡,抗爭之後就係革命,你地準備好未
又玩二元對立
泛登思維真係咁簡單
認真問

而家仲有咩策略
因為有班人又唔投票,投又投白票,覺得投票冇用,咩都唔做,由得共產黨配票,民主派內部又搶票,佢哋咪咁容易有35plus 囉
仲問

林奠,黑警夠係制度下嘅產物啦,係咪市民都冇資格,憑咩要佢哋負責?
你第一日知?咁你又要抗爭?

場波就係球證都係佢哋啲人嚟嫁啦,咁你仲踢唔踢呀?係呀,9成9會輸嫁,咁係咪直接比佢贏就最好呀?

係呀,個制度係咁惡嫁啦,咁就唔做囉
又返返去制度內抗爭係無用嫁,依個問題到?
都係果句啦,就算係冇用,但你連試都唔試?

成本係零咁滯喎,一係你答我投個票要付出咩成本?
你on9?
次次都係咁樣發脾氣收場
個重點係你地一開始個35plus主線從講到選到就唔知點要黃絲特首有雙普選廢除功能組別到而家話等DQ有人話功能組別仲可以存在⋯⋯一個35plus有唔同演繹但老奉啲票係泛民

俾左好多黃絲假希望以為自己投左票當抗爭左當贏左
好老實白票黨根本係你地自己搞出黎
每個人都有自由意志投票 老奉啲票係你架?
你舞我點投就點投?好難明 ?

真心呢一年最灰心就係遇到你呢啲盲粉

你嘅初衷未真係只係我要保皇輸囉,咁我可以答你呢世都無可能。現有制度你無可能,除非成個香港10成人都係你口中嘅黃絲囉仲要被你地認證夠黃
多謝白頭佬
班保皇狗話哂事
之後改埋規則要你跟
唔服從就又拉又鎖
今日自己內定主席
後日內定議員
話係假議員趕走,關門自己玩假投票
我幫連登仔答:冇成本點解唔做
橡皮圖章
乜又係熱狗呀泛民初選唔預佢地都夠贏啦
成日提佢地啲你唔厭咩?佢地又唔係同路人
其實而家 有咩做到都要做
白頭佬有無後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞