梁君彥強行剪布 郭榮鏗主持一職已被DQ

561 回覆
617 Like 87 Dislike
唔係換波仔上去呀,係叫波仔主持選舉,鯨退位做返候選人,因為少數派柒左淨係提鯨一位候選人
老實講,攬抄唔需要議員去幫我哋做
我哋自己親手做都得
唔明點解攬抄都要外判
香港人有冇執政意志?
Push
話35+ 有用的請睇睇,小弟想同大家交流下

假設你35+ 到,入再去既都只係big 雲同飛機佬之流,而依種人係依個不公平制度下既得益者。你試諗下你一個月袋起碼十皮,佢會有動力推翻依個制度?傻既都想永續啦

真係有心同會係議會內抗爭既只會被dq

好多人會話:叫d 參選人政綱唔好提咩港獨咪得囉

你可以參考下上屆區議會既黃之鋒,要dq 你真係唔駛搵理由

先唔再講功能組別既存在係幾咁戇鳩,中共咁仆街仲有大把野可以整到個選舉唔公平,例如種票同一屋多姓等等

大家可以留意下香港同大陸既選舉模式/制度係有啲相似,你真係想繼續玩中共設計既遊戲嗎?

最大問題唔係在於你投唔投票(投票本來係公民責任),而係你投完之後,你所選出黎既代議士,佢根本都唔想推翻現有既野(即唔會攬炒)。當4年又過後,同一班人又出黎選過叫你投票,咁先係真真正正最可怕既地方
可唔可以申請臨時禁制令,禁止陳建波主持內會選舉,同禁止李慧琼參選,過往投票紀錄,政治聯繫,證明陳建波同李慧琼有明顯利益衝突
唉,當初白頭佬點解
好快又有人留言「咁你有咩高見」
push push push
香港行政、立法同司法
原來都係得啖笑
上面有啦

到呢到刻仲講子彈論嘅都係仲未肯面對現實
三罷講咗成年啦
個個口講攬炒
其實淨係想其他人炒
自己就獨善其身
冇人話話淨係35+ ,兩樣野根本可以同步進行
正如勇武平時都可以係文宣
我就咁睇,大家投完票選出黎個班人要求佢地組成埋影子內閣/臨議,就算唔夠35+都唔好曬哂啲時間,所以大家投票之前麻煩盡翻你選民責任選啲有執政意志嘅政客,唔係政棍
你同樓上個位駛唔駛咁快衝入黎你地你地咁話人呀
又想地圖炮話我係泛粉呀
一早有
其實指出問題 同 冇提出解決方法
係冇衝突
街工條廢老唔做主席既後果
解散左咪有牌打囉
送牌比美國然後都係等美國出手
一招dq已經收你皮啦
未計秘書處同食蕉都係佢哋嘅人
再者法律上DQ唔到你仲可以物理上DQ你
你覺得仲有咩係港共做唔出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞