梁君彥強行剪布 郭榮鏗主持一職已被DQ

561 回覆
617 Like 87 Dislike
O完全係為國歌法鋪路,二讀即係點都過
除非建制唔夠人
可能要行幾日山先去到個票站
犧牲心志?你諗多咗
罷工未?咁快講犧牲
其實成件事香港人點睇唔重要 因為已經唔到香港人話事
其他國家點睇件事先係問題所在
寧願相信一個假希望 都唔願意面對現實
人性黎既
有時都幾撚灰 明明呢單嘢重要咁多
但一碌ig就個個都淨係掛住講梁振英句黑警死全家...
ching 你講野既都岩,可惜迎合唔到大多數香港人既口味,原因你都講左

不過我覺得都仲有機會改變部分人既諗法,問題在於你點樣表達。白兵果種表達方法出發點係好,但容易惹人討厭。要比泛民更加識sell 同做pr 野,係目前需要應對既問題,加油
講真 議會外戰線、勇武抗爭其實成功機會一樣咁低
有啲人一味笑人「沉迷議會戰線」根本無意思
立法會規程係咪唔可以司法覆核?
要識開空頭支票
孫大炮咁
攬炒唔好搞到我
其他人炒好啦
議會要攬炒
我份工就唔可以攬炒
咁點會係最可怕
最可怕係同一班選民繼續投返比呢班泛民
然後屌人「咁你有咩高見」
其實就算35+ 係冇用,對家點都可以DQ 你,咁就算係又點?
叫你投個票啫,又唔係叫你出去勇武
有咩咁好爭論?有咩咁值得你哋係到嘈?

有冇用唔係你哋依家講完就係嫁!
係做咗出嚟之後睇結果嫁

依家就係二分化,民主vs共產黨
立法會選舉,就算DQ囇係35+,你都要表個態呀
咩都唔做,比共匪繼續輕輕鬆鬆控制立法會,控制班狗,依個就係你哋口中最有用嘅嘢?

就算DQ囇又點,就算係都要佢哋做得好難睇好肉酸
做依樣嘢嘅代價係咩呀,就係要你投個票咋
番工啦, 成班傻9 講革命。
因為依家係建制35+先咁
就係冇先要調整
AY話有人要搞法治就要over 佢個dead body
算唔算係以肉身阻擋暴政
保安唔會理郭榮鏗啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞