梁君彥強行剪布 郭榮鏗主持一職已被DQ

561 回覆
617 Like 87 Dislike
立法會
立橋保險,許氏找換店。
有無人知道大口狗今次用立法會第92條任命陳健波主持選舉有幾離譜?

1. 理論上要替換內會臨時主席郭榮鏗,應該係要搵個最資深嘅議員去做,但因為最資深涂謹申、梁耀忠都係飯民,而排第三石禮謙忠誠度又存疑,所以夾硬用「陳健波主持開嘅財委會都係全體議員組成」呢個痴線嘅理由夾硬換人

但最仆街嘅卻係,最應該取而代之去主持會議嘅應該係身為垃圾會主席嘅佢自己,但佢由於唔想整污糟自己隻手,先派條忠心左狗去做

2. 陳健波主持嘅內會選舉會議,係唔比任何人再就候選人提問題,連規程問題都唔比問,理由係「之前已傾得太耐,咩問題都問哂,要即刻表決」,惡撚到咩議事規則都可以完全唔理

3. 不過要講到最撚抵死,一定係明明《國歌法》已恢復二讀,李慧琼亦已重新掌握內會運作,郭榮鏗選內會主席已變成一場馬蹓戲。但共產黨就係連馬蹓戲都唔撚比你做,拆撚埋個戲棚,要有咁醜陋得咁醜陋

4. 所以我響度再問覺得35+有用嘅黃屍們,而家共產黨就做到出哂面話你聽,無論立法會你飯民有幾多人議事程序有幾啱,我要亂咁黎就亂咁黎,要夾硬黎就夾硬黎,然後你選班黃碧雲莫乃光梁繼昌李國麟入去,請問可以點撚樣同共慘黨抗衡呢?
司法覆核
司法覆核
司法覆核
司法覆核
司法覆核

司法覆核
司法覆核
司法覆核
司法覆核
司法覆核

請參考何已完例子
咁當然唔係得佢一個啦,佢係比較出名果個,區選果期登記做選民多咗,某程度上有一部份人之前係冇登記所以冇投票囉

一個選區,一(民主)對一(共產)當然最好啦,雖然果個可能唔係你支持果過,你投唔投就睇你含唔含到淚囉

嗱,我講明冇逼你含嫁
是撚但啦, 唔好再送頭啦,
今日監狗會報告
同埋立法會強選內會主席都需要大家推上國際

Twitter 國際戰線

Twitter文宣組
戰線台 @twittermansyunzou

Reddit戰線 @reddithk_channel
文宣 @hkstandstrong_promo_int @guardiansofhongkong
https://t.me/twitter4HK

做任務,推任務,整圖

我冇話過贏硬喎,我問你係咪難就唔做,冇用就唔做喎

你舉例個學者係話”大家要做足心理準備 到時一旦衰左就心灰意冷 唔需要當立法會係endgame” 好撚正面喎,輸又點? 都可以繼續,唔洗當輸立法會係endgame,我就睇到係咁囉

我自己睇9成9冇35+ 添,但咁又點?
只係投個票,有咩難度,why not
預咗會打矛波 , 郭榮鏗已經做得好好 , 可以去彭斯屋企食餐飯傾傾點被港共 DQ
無人沉迷,大把人講咗會打定心理準備各種dq甚至議會攬炒唔到但票係你手票照用,同埋其他戰線唔覺有停所以從來無衝突
依家已經可以話比人聽香港冇法治啦
仲唔夠多例子呀
咁全民勇武十萬人攞把刀出去斬狗
再畀狗用mp5掃射死晒
畫面最靚最有用啦一定
而家議會入面同街頭一樣
都係睇班狗幫邊個
曾任權果屆咪贏咗次囉,你唔講
雖然果次係玩臭咗,但因為果時失望就之後都覺得會失敗?好似支那人認為64之後就應該完全放棄民主咁

咁ching 覺度咩先叫Endgame? 民主派死囇走囇?

“1949年中華民國政府撤至台灣地區後,中國國民黨長期實行戒嚴和威權主義統治,白色恐怖持續,黨外運動等民主派人士持續抗爭。
1951年,開放臺灣省諮議會民選,在地方自治層級開始緩步民主化。
1987年中華民國政府宣佈解嚴
1991年國民大會全面改選
1992年立法院全面改選,1996年首次總統直選,1998年實施台灣省虛級化,2000年首次實現政黨輪替,結束國民黨對台灣長達55年的執政
2016年立法院首次實現政黨輪替,民進黨首次成為佔過半席位的政黨。”
台灣就搞咗咁耐

你有興趣嘅就睇埋韓國

如果你想獨立,可以參考美國獨立戰爭,睇下打咗幾耐

制度内外嘅抗爭,我都支持
唔會因為街頭抗爭未成功/拘捕咗咁多手足,而話冇用唔做,亦唔會因為制度下,共產黨好撚惡,冇用/好難而唔做,因為我覺得兩樣嘢係冇衝突

問題係你做定唔做

講完,冇話一定要你投/唔投/投比邊個,大家都係自由嘅(暫時仲有),我只係問,又唔係難點解唔做,that all
屌你老母啦

根據你嘅邏輯,共狗一早已經喺香港打橫嚟,咁點解要出嚟發夢啊
泛民有冇行動?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞