坐骨神經痛點算好 行都行唔到

526 回覆
25 Like 4 Dislike
私家 有無醫生可以介紹?
我其實都做左一排物理治療 覺得去到樽頸位
依家就唔算太痛 係行耐小小 彎腰做野執下野就赲到仆街 酸酸痛痛咁

醫生話過椎間盤突出個舊水有機會會收番 但包住佢外層 個層野就唔會自己收番 可能永遠都會壓住d神經線咁 我依家就係咁既情況 如果咁 真係唔做手術唔得
試左游水未?
物理治療係舒緩,等你有能力去段練返肌肉
做下squat
同拉筋
再唔得我介紹你食藥
唔識游自由式可以點
泳池好似啱啱先開返
游咩式最好
以前有一排痛到唔敢打黑痴 頂唔順去左睇中醫做左三次針灸 佢話係腰間既軟啫哩組織發炎 好返啲之後依家坐office坐得耐又feel到痛痛地 打黑痴痛返 好煩
你訓教係咪用腹式呼吸訓
訓左教點知用咩呼吸法
戒J Telegram群
https://t.me/joinchat/EMOE2Ulb4sxDctTi6g3A-A

中醫:腎虛百病叢生
精由腎儲藏,而精既作用係用黎滋潤五臟六腑,所以丁得多會導致整個五臟六腑變差,就會出現好多症狀。
每射一次就傷身一次,包括做愛,夢遺(含精量唔多),而節制打J只不過係延遲你出症狀既時間/嚴重程度。

每人體質唔同,症狀都唔同,以下為最常見:
早洩,變樣哀,猥瑣,臉色灰暗,自卑冇自信、腰痛
腦力下降,暗瘡,有口氣,脫髮、耳嗚、任何神經症
體臭,易怒,夜尿,表達能力差,社交恐懼症,雙眼無神,前列線炎

戒丁必睇資料:
戒為良藥
https://www.qiusuoo.com/2
戒J 前後對比圖
http://www.noj1314.258club.com/forumdisplay.php?fid=63

戒J需知:

戒J後3個月內症狀加重/加深屬正常,係戒斷反應

身體恢復過程並唔係直線上升,而係好似過山車咁上下移動,會不斷由壞轉好,好轉壞
但隨著時間既增長,身體會慢慢恢復,症狀慢慢消失

夢遺唔當破戒,意淫都傷身,睇AV唔J一樣咁傷身 ,中醫:心動則精自走

做愛都傷身,所以我地戒J恢復身體,身體好虧既戒返2年,之後再節制性行為,咁就唔會出症狀,飛翔老師推薦一月2次,就是腎氣充足的情況下,這樣對身體傷害較小。

戒色唔係做和尚,係先禁慾養返好個身體,再同老婆/女友節制性生活,咁就唔會出症狀

叫雞係比打丁更加嚴重既邪淫,如果你忍唔到,寧願你打丁,都唔好叫雞

戒丁期間扑野唔算破戒,但你本身既症狀,唔洗諗住會恢復

戒丁最好既方法就係睇戒色文章,想成功戒J就將(戒為良藥)睇一次
學習提升覺悟,覺悟降伏心魔,唔睇(戒為良藥),基本上只係等破戒
盡量試下入睡前控制腹部呼吸
午睡練又好咩都好
呼吸方式最後影響睡姿
你可以留意左先
巴打請問睇一次要幾錢?
食痛博士
針灸. 做左一年,真係work.
葉紹亮
正經啲去睇骨科專科醫生啦

我介紹你葉紹亮醫生
如果係脊椎問題影響可以試下睇脊醫
屋企人睇左幾次就好返好多
千幾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞