坐骨神經痛點算好 行都行唔到

526 回覆
25 Like 4 Dislike
堅持呀巴打
我拉左幾個月 人都高左3cm
會呀
你支棍係邊買?上網睇多數得免鑽牆,你訓前做係咪好過中午做完四圍郁?
真係建議睇物理治療解決問題,有相應的儀器治療及運動、或做針灸,平時睇開既收$600/session,@銅鑼灣
我過來人,自己醫自己
首先你睇下搵唔搵到個病源,我係坐銀包,坐姿衰先出事
然反當然係避免呢d坐法啦
之後到治療就一定係等佢無咁痛個陣做下跑步(慢),等佢活動返d筋骨
咁就好返哂~
上星期係港安做完 微創椎間盤切除手術,大家有無咩想知
價錢?
做前咩情況?
而家點環境?
其實坐骨神經痛唔一定係椎間盤突出
你有椎間盤突出並不等於你的問題是因為椎間盤突出而致
兩者唔係必然嘅關係

再者個問題係咪由坐骨神經引起都唔一定

建議都係搵返專業人士做測試檢查
再配合埋radiograph去對症下藥
total 12萬,住左1晚only

腰痛,難伸直腰行路,大腿同小腿開始有麻痺感覺,企十五分鐘已經腰痛
坐得耐起身行又會扯住,要warm up一陣先行到大步

而家情況穩定,腳已經可伸直,已經無扯到落大腿位置。不過之前長時間壓住神經線,腰部需要幾個月時間先會變番正常,而完都仲有少少腰痛,醫生話係正常既
照一照MRI就清楚晒
剛買免鑚牆 裝唔到 可能唔夠力 整極枝棒都係郁
過來人
椎間盤突出最緊要唔好淨係靠物理治療 去到都只係幫你熱敷 叫你做下運動咁 無實際作用
最緊要係照CT睇下咩位突出,仲有啲日常嘢可以做舒緩:
1,訓硬板床,木板最好
2,去吊單槓
3,去游水
4,唔好長期坐
5,唔係L5-S1突出可以包腰封,如果係包都無咩用(個人感覺)
後生既話唔好聽人話做手術 加油
家母70最近又腰痛。而家腰痛連屎都無得痾
之前照話無事
大家會去邊到照....
我係去睇保險網絡醫生,再refer去照,會平d
有排公家醫院嗎? 廣華骨科ok的
兩年前痛都去左東區照。同埋又去左專照x光既細鋪照
都話無事
想問巴打廣華排一年得唔得
搵私家專科醫生幫你寫信會快啲
搵過私家醫生睇..唔洗1分鐘睇完出去攞藥
係咪叫佢寫信去廣華佢會寫。比錢叫佢寫都我都肯比
巴打Sorry太多問題
骨科醫生?
街鋪果d診所
唔得,要專科
續#263
原來好易裝
只是之前弄錯
用緊 唔錯
要留意可用尺寸

左右距離多數90-135cm左右
唔係所有門框尺寸啱
我之前都90蚊買左支頭門框嘅bar係到吊, 係幾方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞