坐骨神經痛點算好 行都行唔到

526 回覆
25 Like 4 Dislike
另外如果有瑜伽棒就按一按兩側大髀同股骨中間舊肌肉,佢有效放鬆盆骨同股骨
坐骨神經痛要好有心機同恆心,好返就要做多啲運動喇
睇你買咩 我到目前為止睇醫生照mri X-ray 都唔洗比錢 因為每一項你保險都未必包同claim幾錢都唔同 要睇你保單有寫 但如果我做手術可能claim唔晒
咁講買份大額保單,一年後去睇私家做手術
3個月後就得 唔洗一年
係要keep住日日做 我唔做一日 就即刻痛番
坐骨神經痛未必一定關椎間盤突出事
其實要照咗磁力共振先知
但椎間盤突出 通常都會有坐骨神經痛
https://youtu.be/UEpSVLmm8hk

即刻打免費電話
0800 092 000
我情況同你一樣 試下呢條片
應該多數人都係骨盆前傾

https://youtu.be/gYsXOKAfxTs
可以試下 不過我照左mri 係突出壓住左神經 雖然依家做運動好左7 8成 但我都照做手術 因為依家行多過15分鐘又開始痛 腳都係痺 提唔起 無咩力 彎唔到腰
有冇人柱間盤凸出
你地點樣醫
要睇脊醫,唔係物理治療,先去私院專科門診
成個post都講緊 ching
我初頭以為咁樣屈佢會仲衰,原來會係好事,總之有椎間盤突出就唔好向前彎身,平時坐嘅時候最多人犯呢個錯誤,我留意餐廳嘅人,所有人坐都係向前彎條腰,其實要保持條腰椎嘅天然弧度去坐先啱,最好椅背都唔好用
但你係咪要keep住做 一有排唔做就會痛番
Sorry miss 左你message.
我係銅鑼灣/北角 彭瑪醫療中心
希望你冇事。宜家我隔一排半年就拍一次keep 返條骨直
每次800蚊左右
唔該巴打, 幫你啪果個醫生姓咩架 ?
一個係女ge 姓邵。佢好好人。 頭一兩次去睇佢好似就咁搵個鎚仔拍下你條背骨你會心諗真係得咩,但係幾次之後又真係冇事
入嚟係講多謝
我脊傷係片入面嗰種
過去一直用錯片入面所提錯誤方法,網上真係好多都咁教錯

睇咗呢條片,跟片方向去做,個多星期有改善,三丶四星期後好咗好多

謝謝巴打
臀部肌肉應該訓左
我之前腰痛左個幾月 操左呢個位啲肌肉好番左
唔知關唔關事 腰痛既朋友可以試下 不過要小心做
可唔可以介紹係邊間?
我做開YOGA, 但做完有時會仲痛
想試下PILATES
你哋打完飛機之後有無影響到腰痛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞