坐骨神經痛點算好 行都行唔到

526 回覆
25 Like 4 Dislike
Wt is pled
應該係 微創手術
係港怡 淨手術費10萬左右 未計術前/黎檢查復診
前/後
偏方一條,好耐之前有屋企人食過真係得,唔得有餐食

果陣我呢個親人大約50尾做地盤,痛到行路都標曬眼水,好痛好痛,骨科醫生話呢的除左無咩把握既手術之外都無得點醫,跟住巴士有個啊婆見到佢痛成咁,叫佢要去買牛腳骨煲花生,煲3小時,都落得多花生,跟住凍左放入雪櫃,抽起層油,一日飲一到兩碗。
果陣係專等叫牛肉佬留一副牛腳骨的。
一副煲一次食5日左右。
佢食左三個月再用奶捕鈣,係好返曬既

一路都覺得好奇點解會得,後來有一次好奇查下,原來外國曾經有一個研究,用花生比老鼠食,跟住比老鼠遊水,結論花生裏面有一種物質可以幫助骨同埋跟腱復原,不過我只係搵到一個研究。

果個阿婆話如果唔得都叫有餐食。
(好多年前)
手提後頭一星期幾好 但之後復原得唔好發炎 依家做緊物理治療
佢個溶線溶唔到 搞到發炎
碗湯係凍飲?
之前既痛同麻痹無晒 但依家變左條腰無力同第二種痛唔知係咪發炎後變晒咁
坐响度
雙腳拍埋,90度角
腰背伸直
雙手向後捉住腳眼上方位置。係後面
跟住向前傾,pat pat慢慢提高到最高點
停留20-30秒
坐低,再做三次
要攞出黎整返熱
熱飲,好似湯咁,有渣食得埋最好。
唔明點解要凍完又熱
為左隔左層油?
係,因為會好厚油。同埋一副牛腳骨斬開左煲湯應該有大約10-12 碗仔,唔會一日飲得曬。
呀,同埋放入雪櫃之後,一次攞一碗返黎熱返,方便。唔需要日日煲,因為係日日飲。
唔係 我個時痛到仆街 應該係你突出得未夠勁壓到條神經
唔明坐係到又點雙手向後捉住腳眼
完全Image唔到
唔明坐係到又點雙手向後捉住腳眼
完全imagine唔到
會唔會試去尾椎治療?我同你既情況好似,但鐵打師傅話我嗰啲叫做係「假嘅坐骨神經痛」。佢話我係後面有組肌肉發炎壓住咗條坐骨神經。只要拉根同熱敷就會無事。 但我覺得最正都係用電電條腰。通常電完就會無事。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞