坐骨神經痛點算好 行都行唔到

526 回覆
25 Like 4 Dislike
之前我都係咁 你應該發炎了 食d消炎藥
有可能
想問係要好番先游得 定痛住游等佢改善?
痛住去游
但唔好做啲扭背動作
踢下水 等水既阻力幫你做伸展係最好

Btw我有濕疹 唔游得水
我係做拉筋同熱敷
好番啲就做番運動
特別係練core果啲
因為我係診斷為條腰肌力唔好所以容易腰痛
而家會慢慢做番啲阻力運動同踩單車
So far依大半年都坐得行得同訓得
Thank you 巴打
屎忽痛腳痛,係比較嚴重,反而去到腰痛呢個部位係好返嘅跡象
各位依家條腰點啊?
利申:L5-S1突出就來一年,依家仲有坐骨神經痛
一生一世左邊腰成日好似發炎發炎咁一打風落雨就出事準過天文台,唔痞得
ching 有無做啲保養功夫同拉伸強化運動?
冇,反正運動場都閂咗,停晒啲運動算
前排隻腳跟扯住
今日個pat就好痛
坐係度都痛
有冇物理治療介紹
year1個陣坐喺度溫溫下書突然左邊腰痛,跟住去咗睇私家骨科,照咗個x光,話骨無咩事,開咗止痛藥同藥膏就走了。無耐就延伸到屎窟、大髀、小腿同腳板底,有時膝頭哥都會痛添。
跟住去睇政府物理治療,睇咗3個月就話我無咩事唔洗再覆診了,但我都係keep住痛。唯有去睇跌打,幫我針灸、搽藥同啪骨,係有用但維持唔耐,睇咗5、6次度就轉去睇政府啲中醫針灸,因為讀緊書睇跌打師傅覺得好貴。
宜家政府針灸就差唔多2星期針一次,會加埋電,都係針完好2-3日就痛翻。爬完文想去試下搵正骨師傅搞搞佢。
之前睇啲連鎖集團有痛症機,唔知有無用呢?
病患4年既人俾意見你
食住藥去練返個腹部核心,同埋拉筋,令到軟組織移位自我修復矯正,先有機會舒緩及斷尾好返
什麼拍骨針灸嗰啲治標唔治本
食藥係指啲消災止痛藥?維他命b嗰啲?
安痛易90mg
我都痛咗4年幾了,宜家腰無乜痛,係左邊屎窟一直到腳板底一時時痛,試練下唔同嘅動作睇下有無機會斷尾
去針灸問親啲醫師都話咁後生一定斷到尾,唉第5年都嚟喇
游水,自由式
想問下個中醫咩名
請問巴打們 有無好轉

小弟 腰唔算痛
但 腳 好痛

腳後好似扯住扯住咁 唉
行步路都好痛苦

講比人聽 又無人會明
Dc9賺賺埋埋都唔夠睇醫生 抵撚你死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞