坐骨神經痛點算好 行都行唔到

526 回覆
25 Like 4 Dislike
90蚊
我都係 之前確診左 冇痛左一排 依家又痛番 做緊物理治療
巴打我其實睇唔明條片
如果我係左邊身low back pain
前面髂腰肌提腿到某位有痛同拉扯
想跟佢挨埋牆嗰個來做有冇話要兩邊做晒定集中做一邊?
仲有趴係地好似海狗pose,我點都用唔到雙手撐起
最多好似佢話趴喺度睇電視趴10分鐘
我趴到5分鐘覺得條腰開始痹,就那那林轉返身休息
樓主點?
邊度有得買
Hktv mall
要睇佢有冇顯示尺寸適用範圍
我冇睇清楚,原本想裝走廊門框,門框窄裝唔到,好彩廚房門框裝到
做瑜珈一段時間一定會有幫助
做船腰既動作
千奇唔好去做手術 番唔到轉頭
巴打有冇照過MRI 如果冇排期or去私家照下好,個個人情況都唔同,始終睇下比較準。
但你提腿會痛同拉扯同我當初椎間盤突出情況一樣,我未試過單邊low back pain,但suppose 跟條片係應該集中一邊 (戴番個頭盔先)

我建議你做多d單槓拉伸先,呢個對腰負荷最輕,我果時都係呢個效果比較好

我最嚴重果期都可以做到飛燕動作,對我黎講都有效果,巴打可以試下,應該唔會好似海狗咁痺,不過有咩唔對路都要量力而為

慢慢黎啦,最緊要坐少D,多D注意條腰,唔舒服就好比佢休息下啦
冇,其實痛左一年,冇理佢
應該踩單車中招
做到飛燕不過本身冇練核心好快累

我左邊出事暫時冇腳痹
係向出事嗰邊推,定係另一邊?
之前有拉過不過兩三日就冇因為屋企樓底太矮裝唔到樓下嗰啲有太矮隻腳直情掂到地
My friend Susannah is on her period so she can't have cold drinks, coffee, tomatoes and ice cream right now. Susanna's aunt flow is visiting. She has painful cramps right now so she's taken two days of menstrual leave. Her sister also feels bloated which means her period is going to come soon. She has had stomach cramps lately too but her period is late this month; it's one and a half weeks late. She's being so emotional today since it's that time of the month again. Her cousin Judy missed her period so she might be pregnant. Her cousin's husband did his leg workout this evening during which he overtrained his legs so he has been having a cramp in his legs and left foot. Susanna's brother will be going to a party next weekend but I won't be going with him to the party lest I cramp his style. I don't wanna put any pressure on him that would cramp his style. I don't want him to be under pressure which would cramp his style.
佢冇寫轉介咩
On9醫生?
得架喎...普通科可以轉介去醫院專科
慢囉, 如果係私家骨科醫生你自己做曬前期嗰啲

mri... 如此類檢驗嗰啲 可以直接跳去治療嗰part
做yoga 啦
我都做左了 係港怡10零5千左右 不過就3日2夜

你所講既野中晒

開post前都已經做緊佢地所講既 係有好轉 但一唔做一兩日又痛番 所以決定都係去做
而家都仲帶緊腰封
樓主做咩職業 係咪經常要坐
試下買腰墊 坐同訓個陣用
我前排開始痛 因為做野揸車坐得多
問個物理治療fd點解決
佢話其實睇醫生治標唔治本
最重要係坐同訓既姿勢

跟住佢就叫我買
用左幾日 好左好好好好多
如果你有需要 你上網search sinomax
去佢門市 有得即場試用
幾百蚊姐 試下無妨
我休息左3個星期,巳經好似正常人一樣,一d腰痛都無,開心死
我9號做 到而家傷口都未好返
痛咗幾耐先做?

Btw, 好似有機會幾年後復發,注意姿勢
你用微創?
我已經好番好多
痛左個幾2個月左右啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞