香港外流球員討論區 (25)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
踢畜力但未來港隊前鋒嘅希望(輪換或主力)

一世唔返香港

你地會揀咩?
周定洋之後仲有規則可言?
是旦啦
純粹想知有冇,佢咁細個已經過咗英國
冇血統又得、幫你恢復國籍又得,得咗
外流職員

去年十月中與東方龍獅分手的司徒文俊即將出任韋根的管理層。本港公司國際娛樂在收購韋根逾一年多後,日前出售予集團主席蔡朝暉有份持有的關連公司Next Leader Fund。股東大會於日前通過交易後,隨即任命新任董事局成員,根據官方文件顯示,任命成員當中包括司徒文俊。

正身處英國曼徹斯特的他昨越洋回應指:「能在英國球會中工作當然感到十分高興,未來希望能繼續幫助球隊爭取好成績。」他亦補充指,將會與新投資者討論球會未來發展方向。
中場防守偏軟。樂仔!做男人唔可以軟架!!爭氣
整多個Project E啦
George 腳下功夫麻麻地,有待改善,高度嚟講已經有 184 cm,身型仲好過本土港將,做波方面就個人認為麻麻視野唔夠廣,同埋佢個人幾冷靜(本身個人冇咩點講野) 唔會咁易出腳,亦都係因為太冷靜嘅原因唔夠Aggression。位置感同防守能力都係有待磨練。總括嚟講係現今足球傳球做波係領導球賽嘅環境上,佢要大大加強佢嘅傳控能力,但15-6歲可以做到咁,算係不錯。
梁佑維(一仔): 身型唔算高大,大約178-9,但佢體格都比較橫,可以彌補佢身高不足,肯用波及傳控能力強,基本功扎實,好有侵略性,55波會成個人訓身個隻(呢樣野我好少見到香港球員會咁),但由於佢太aggression,好容易拎黃牌同有粗野tackle,呢樣野係佢要改善,亞青盃第三場對東帝汶就係因為2張黃牌而停賽,見到佢其實同香港踢波嘅球員都有幾大分別,就係個體型,可能葡萄牙冇咩做就去做GYM,而家個人好橫。我個人認為佢係一個大隻版嘅球霸
可以參考下以下片段,George (#12) 同粱佑維(#5)一齊打中堅,可以順便睇埋
https://www.youtube.com/watch?v=AlZakE78rwg&t=2627s
吳以琛其實係得個高字,技術9流
Thx for info, 詳盡
係香港果陣確實係唔算好
但果度浸左兩年可能有進步可以超前都唔奇
睇片梁佑維路數幾好, 但身型係中堅輸蝕
George就身型幾好, 但overall防守麻麻
Ching對本地青年球員好熟識長知識了
兩個都有待改善,但一仔就開始漸漸成熟
但呢個配搭最好 一標一包 似大細豪
反而葉卓文同一仔會夾d
其實湯翹哲係已經離開左諾域治?
講起Gerbig, 佢身型好,轉身靈活,技術粗少少
但到佢grad都 23,年紀大左少少,估計佢可以再嘗試德國第4級聯賽

Joel edit左佢wiki
佢唔係係academy 校隊?
仲keep 到代表諾域治
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞