香港外流球員討論區 (25)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
仲有冇資格代表台灣
唔知呢
但當時可能係幫韓國瑜助選,國台辦講過會放鬆對台灣運動員限制,依家有無成事唔知,但蔡去到荷甲都係有d肯搏一下賣中超
其實台灣肯搵返Tim chow已經好好多,佢係傳統高大b2b防中,支國球迷都話好可惜無一早搶佢,話佢係中超好勁
唔係去K2, k3試腳?
台灣屬人主義+雙重國籍 佢一出世就有中華民國國籍
但係打過世青應該冇得轉
打世青嘅時候已經有國籍就可以轉
打過A級官方比賽先係點都唔轉得
好撚亂
Yes
諗起陳昌源入過比利時U19踢歐錦賽(青年),
再一路讀大學踢比甲,後來拎台灣passport 國家隊上陣

https://www.google.com/amp/s/kknews.cc/sports/re9kger.amp
所以點解話許唔踢得唔係因為佢踢過澳洲青年軍
而係佢踢嗰陣冇香港籍
Yes, 可惜,右果個大大隻
上月news

在4名「子弟兵」當中,馮凱文預計李啟智、劉穎笙及廖智謙有能力先在K3落班,孫銘謙更足以與K2球隊簽下合約。

太樂觀, 機會唔太大
依家仲有亞援位既K2球隊得6隊,希望孫銘得
中甲聯賽主客場34輪的方案沒有通過審批,新方案是蛇形排列分成三組,在三地集中比賽。

每個小組內6個隊雙循環,這一階段每個隊踢10場比賽。到了下一階段再分成勝者組和敗者組,決出升級和降級隊。初定的開賽時間是七月底
路遙知馬力la,
03年果批除左吳以琛,有冇人知湯翹哲George Tong咩水平? 曾踢緊太陽飛馬/kitchee/諾域治U隊,有英國護照

Old post
https://www.facebook.com/groups/554796314542884/permalink/2399992176689946/
Youtube無佢英國踢果陣d highlight, 只有 香港u 隊 ,港超po提我先記起
正常發展應該至少勁過gerbig/梁右維/其他本地掛,
好多人期待佢
佢不嬲都有入選U隊
就係唔肯定佢水平去到咩位
00後中堅斷左層,佢肯定係其中一個潛力好
理論上係
知唔知上排最右同下排最右邊個黎?
美國留學富家子弟朋友會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞