係移民公司做緊 你問我答

462 回覆
3 Like 20 Dislike
點先知一間移民中介信唔信得過
想搵移民中介拎初步advice, target 澳洲/加拿大、大約要幾錢?

利申:一家三口、兩公婆超過30歲、其中一個有degree+cpa
哪有錢
無返幾百萬 應該唔駛諗
應該得台灣 但要求都高咗
要投資開公司 要有實體舖 請本地人
係投資額定資產要求only
過30唔洗諗加拿大 仲要有仔囡
假設係有抗爭相關案底,外國移民局會點睇?
澳州無本地會計經驗都好難 Cpa 無分加
台灣算啦 仲要master都冇個 加拿大冇機
至少等十年 睇你邊樣 嚴重果啲真係未見過
朋友加拿大移台灣
依家就咁硬報UK consultant搵個Engineer/ Senior Engineer工係唔係超難?得MHKIE Civil有冇機會搵到工?係唔係要用work holiday visa/long term assignment再轉英國permanent contract挨5年先有機會?

介唔介意e-mail傾?謝
搵AA移民保加利亞最平要幾錢? 如果自己攪唔攪到?
過去搵條台妹結婚仲好啦
請唔請人?
見到有人放毒講兩句

如果講加拿大﹐好似曼省省提名咁﹐移民重點根本唔係咩Bachelor 或者Master﹐而係一份工作。你有一份"Ongoing employment in Manitoba for 6 months or more with long-termjob offer fromthe same employer" 已經成500分﹐相反你讀到Master先125。MPNP計﹐每次Cutoff都係500幾600分﹐基本上一份工重要過Master。
唔係話學歷唔重要﹐但無學歷既一樣可以靠識玩同識揀移到民。
樓上有個師兄岩﹐依家肺炎搵工真係難左既﹐所以讀書個時最好搵份職前訓練。多既唔好講﹐最少多一個工種可以搵先啦。
我自己就係咁諗﹐去加拿大學飛﹐最後做埋飛行教練﹐都勉強算NOC B級工作黎。你行依條路既﹐想行MPNP又得﹐FED既EE又得﹐睇你想點囉
有興趣搵我﹐TG︰hkpilotca
外國有親人移左民
會唔會易D移埋過去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞