係移民公司做緊 你問我答

462 回覆
3 Like 20 Dislike
好易㗎移民 佢要你俾幾十萬上course 收佣 仲要無了期 唔包生仔嘅話興趣班 玩飛機仔喎
學歷小學都得 最緊要俾💰佢

有冇聽過飛機師叫人pm?
會唔會因為佢失業冇錢要搵香港人填數 疫情前已經冇行因為港人出身俾人歧視 自己窮到要乞米叫人學自己玩興趣班 30萬買希望炸 唔係移民plan 哩啲工需求?自己睇下疫情
全po 最on9 非你莫屬
你個名
寵物移民唔見咗針卡點算
想問下如果我想移民,但我有按揭10年還係身,會唔會對移民有影響? 例如台灣,唔該哂你!!
多謝你幫手宣傳先我都隔左n個po無提學飛你唔講我都怕人留意唔到
無錯既,飛行訓練都屬於PGWP認可既Post-Secondary Education。
的確,對於有部份人黎講飛行係興趣班,但如果興趣班都可以係工作唔好咩?
而且個師兄睇唔起既教練工仲可以行FSW,亦係MPNP in demand list裡面。興趣班興到有人明文想收,你唔洗信我,你信佢都得架,但政府張list呢?
香港人既出身大家改變唔到
外國有咩程度既歧視你改變唔到
你改變到既係你點計劃
你點嘗試
你接唔接受風險
如果你想要實食無痴牙,根本你連Skilled worker都唔岩你行。
要讀書包生仔,個d先係Scam啦。你讀大學包唔包搵工?好多人問讀教練可唔可以包請埋,有搵我既師兄就知我地唔包,成行都唔包。你讀書係客,收你就易。搵工呢?唔通真係興趣班咩。如果我地唔信你,你係risk taker之類我地都好難用你。其實其他工都一樣。
你學飛好、學其他野好,你連搵工都驚,你都係搵樓上豬狗兄圍爐好過啦。
至於點解機師會叫人pm呢?你以為你點確立係公司地位先?好多人唔熟行自己ff當正自己專家。飛行學校黎講,因為default有外國學生,係聘用上都相對比較對外國人開放。當然,同時佢地expect外國教練可以轉介同答下外國學生問題你做人唔proactive少少,咪典係香港話外國兇險駁唔過囉。
外國係多少有歧視架,你入得個po唔係預左咩
PS:豬狗兄,都話你係加拿大誠邀你飛返轉又話自己行家點勁勁豬咪當比細佬我跟你學野囉。你唔係牌又無人又唔係加拿大嘛
巴打熟唔熟荷蘭讀master搵工移民嘅嘢?

文科非三大grad,25歲,想著讀marketing,依家唔係做呢行,但係來緊想轉呢行
補返少少資料先
我TG係︰hkpilotca

MPNP in demand occupation list: 2271係飛機師、教練。如果有師兄好奇自己份工或者自己想做個行係MANITOBA吃唔吃香都可以睇https://www.immigratemanitoba.com/immigrate-to-manitoba/in-demand-occupations/
NOC List: 2271係飛機師、教練。由於NOC 0,A,B既工可以行EE﹐而飛機師係B級。所以工作夠一年都可以申請。https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/eligibility/find-national-occupation-code.html
係﹐香港警察個邊唔洗問實卡死你。
不過就我整加拿大良民證既經驗﹐原則上佢有個位比人解釋點解無﹐移民局BUY唔BUY又另一回事。
香港嘅話,Popo會向對方篤灰
申請時你要簽張同意書表示popo可以係唔知會你嘅情況下向對方透露記錄
同問
其實另一伴有BC既話,佢係咪可以直接飛過去英國買樓搵工長住,無手續要搞?
上面有爸打講BC既仔女可以直接有BC?
開間150萬公司係咩意思
即投資150萬
定要放公司戶口

如果唔蝕係咪執左佢都得?
定150萬係咪都預左要蝕比台灣
畀著我係popo就唔出良民證又唔同對方講係犯咩事(如果係政治犯嘅話)
好易㗎移民 佢要你俾幾十萬上course 收佣 仲要無了期 唔包生仔嘅話興趣班 玩飛機仔喎
學歷小學都得 最緊要俾💰佢

有冇聽過飛機師叫人pm?
會唔會因為佢失業冇錢要搵香港人填數 疫情前已經冇行因為港人出身俾人歧視 自己窮到要乞米叫人學自己玩興趣班 30萬買希望炸 唔係移民plan 哩啲工需求?自己睇下疫情
Risk management or finance 點睇?
簡單嚟講 你間冇客要水連登仔俾錢玩30萬興趣班 對移民冇確實幫助
任何同level course/一樣係demand list 嘅行業
係一樣分數
不過人哋10萬一年/甚至一個course
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞