係移民公司做緊 你問我答

462 回覆
3 Like 20 Dislike
無錯
唔係傳到一代咩
300萬有咩歐洲/亞洲地方選擇
想知嗰邊易唔易搵工?同埋要點先移到民過去?
不嬲都話最平一定唔係學飛
搵其他2年Vocational Training一定抵好多我有d po講明有師兄試過30萬學費連生活費數
只不過又好坦白講,讀得平既野又唔一定有用。極多人黎學西廚、整餅、酒店管理只係為左張work permit。單單係移民觀點係無咩問題,但對你人生可能係無valued added。
唔一定既,80後同父母一齊居英權計劃,咪可以傳到一代
如果搞緊屋企投資移民攞pr 但如果我被人拉左又落charge 嘅話 未定罪/攞唔到良民證交俾移民局 係咪會成家申請失敗?
你自己睇自己留過咩啦師兄
你差唔多係主張無master唔得、無咩學歷一定要搵中介而搵得中介一定係做犯法野咁唔係叫人獨立思考,係放錯誤資訊
當然有d中介係會做犯法野
搵中介既人都通常係無咩學歷既人
中介都肯定食水深
但無咩學歷真係唔係必須搵中介、中介都真係有合法正常既轉介而且中間係無灰色地帶,因為你要中介同你break the rules 去hook up任何野,佢係會收貴好多。個d先係真真正正犯法個種買工
都係個句啦,香港人一般學歷一般工係會難搵過本地人,但都有反常既行業。我講左好耐既航空學校係、大airlines 係、酒店業係、中餐華人超市係.....
移民人生大事黎,小心係好,但你連加拿大都唔係,講野就唔好咁firm害人啦。單係加拿大唔同省移民都可以分別好多,如果有人討論OPNP或者BCPNP我都只會自摺學野。咁如果你又唔係加拿大又無做過任何application,點樣指點迷津呢?
好多地方都係﹐加拿大其實都有類似既野
我無呀,係如果姐
而家weekend 落街都分分鐘俾人拉架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞