係移民公司做緊 你問我答

462 回覆
3 Like 20 Dislike
//To keep your permanent resident status, you must have been in Canada for at least 730 days during the last five years. These 730 days don’t need to be continuous. Some of your time abroad may count towards the 730 days.//
對上5年要有兩年以上﹐真移民應該唔難
https://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/answer.asp?qnum=727&top=10
而且PR後5年有3年係加拿大已經可以拎PASSPORT﹐拎完可以OVERRIDE PR條RULES。正常都拎PASSPORT先
通常係中國人要係大陸有生意﹐好似華維公主個D先唔敢入曬加籍
你又知佢老婆個BC 係by descent 左一次
如果係居英權計劃攞番黎就可以直接傳一代BC啦
我朋友懷疑自己成政治犯
佢已經去台灣旅遊 但就唔敢返黎
佢打算非法居留 如果佢比台灣警察查到
會唔會立即被遣返?
有冇咩合法途徑令佢入席台灣
btw 佢唔夠錢投資移民
非法左先比人捉先declare實死啦
係內政部觀點﹐你係政治犯實入境個時已經知﹐咁點解唔即刻declare?
你叫你朋友盡快搵友好既政黨﹐好似時力個D快快趣declare左先。
到時周到你先話被政治逼害﹐佢地只會認為係籍口。
樓主去年全年總收入有幾多
點解出面間間移民公司都咁好生意嘅時候你仲有咁多時間上嚟廢噏
博一博晚晚溝台妹 閃婚係佢唯一出路
咁樣聽落好似好難成事巴打你而家喺德國長住?
最唔專業既會計師(HKICPA)仲有無機會技術移民台灣
如果唔得,假設考埋cfa,或其他相關既牌會大機會d
毅進仔!無專業得幾十萬,有無得走
https://starphome.com/portfolio/%E8%91%A1%E8%90%84%E7%89%99%E7%A7%BB%E6%B0%91/?gclid=CjwKCAjw_LL2BRAkEiwAv2Y3SbujCRp_OFN5HD8BqEOEA7iowlxnal9hbG5MoqQP7Lrt_NxlHf0AwxoCA9sQAvD_BwE
葡萄牙入籍成為公民的條件?
(1) 在葡萄牙5年住35天; (2) 通過葡萄牙語測試。

不過35萬歐元唔係都300萬港紙咩?
想申請新西蘭某個專業牌照之後再申請技術移民
啲學歷之類文件要certified true copy
搵律師搞要成幾舊一張,有冇咩平啲嘅方法 (民政署宣誓果啲唔接受)?
借個位賣廣告
有興趣移民英國加拿大葡萄牙呢D港人熱門既國家可以找我傾傾
http://t.me/edccccccc
有冇講明要律師 certified?
交比銀行d document 好多時會計師都得
又post refercne 讀下書先好冇
從來冇講過一定要master 我冇講過中介一定犯法 唔該你老屈前quite 邊句寫過一定 唔知咩叫買工就睇下news/移民局web 唔係你自己作definition . 我做過相關經驗唔需要同你條垃圾交代
簡單嚟講 你間冇客要水連登仔俾錢玩30萬興趣班 對移民冇確實幫助
任何同level course/一樣係demand list 嘅行業
係一樣分數
不過人哋10萬一年/甚至一個course
好易㗎移民 佢要你俾幾十萬上course 收佣 仲要無了期 唔包生仔嘅話興趣班 玩飛機仔喎
學歷小學都得 最緊要俾💰佢

有冇聽過飛機師叫人pm?
會唔會因為佢失業冇錢要搵香港人填數 疫情前已經冇行因為港人出身俾人歧視 自己窮到要乞米叫人學自己玩興趣班 30萬買希望炸 唔係移民plan 哩啲工需求?自己睇下疫情

[red]已有巴打tg我話中咗招 我同佢冇仇冇怨點解要追撃?為公義[/
red]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞