係移民公司做緊 你問我答

462 回覆
3 Like 20 Dislike
top 一定係western Ontario
巴打你都諗住走人?
一早走左
巴打又係用讀master走去加拿大?大約要幾年先拎到個PR好想走
我最後去左英國
有中同去左加拿大同埋我喺美國做過野,見到加拿大商科去到美國既大部份都係western ontario 出黎
我冇仔細問個中同,所以要幾多年我唔太清楚,你估你預5年左右
多謝晒巴打依家英國係咪好難去到
我其實有BC 先去讀UK master,畢業都有兩個會sponsor work visa 既offer(出完offer 先問我駛唔駛搞visa),所以我覺得唔叫太難
最多3 round, 多數2
飛過去...? Campus 喺英國飛去邊...?
英國升職又唔覺同美國有咩分別
fg 睇你做邊行,有多過30k
稅後當然低過香港,呢個唔駛問
我冇試過喺London 25k comment 唔到果個level 既開支,但d 鬼仔fg咪又係咁生活,佢地唔會同屋企人住

glass ceiling 要去到VP/SVP位 (C-level 低一格)先係明顯,講真大把人呢世都上唔到咁高
少飯呀 你真唔知定假唔知呀 😂😂
你就真係鳩吹 日日水人報你啲垃圾飛行course賺佣 個個agent 都係好人再世佛祖好未
係咪要搵你報course先? 揸飛機要上連登搵食 最垃圾飛機操控員係你
我叫人自己思考吓 又係打沉人?諗清楚agent營運模式先幫襯又叫吹水打沉 最好個個直接俾錢讀飛機 course
咁多個國家之中係咪美國最難入同埋最受歡迎?
你係咁開人拖又年紀又學歷,你係打沉人定叫人諗清楚自己知啦
agent係好多仆街真
但移民唔洗太講學歷都真
我就係睇唔過眼你煲到移民加拿大好難廢時有人信你鳩吹我先出聲
你真係熟system就唔會quote黎quote去都係quote親戚唔
你講到你咁了解,你住邊個city呀,近既我同你免費飛返轉了左你個cx ff夢囉好無
領證即係咩?
你行EE緊係睇學歷﹐但有D PNP根本唔睇。
MPNP上次CUTOFF 4百幾分就收﹐一份6個月FULLTIME有500分
比返個reference

//EOI Draw #90
Posted on May 21, 2020 by Manitoba Immigration
MPNP under the Expression of Interest System

Draw #90 – May 21, 2020

SKILLED WORKERS IN MANITOBA
Number of Letters of Advice to Apply issued: 72
Ranking score of lowest-ranked candidate invited: 485//
https://www.immigratemanitoba.com/2020/05/21/eoi-draw-90/

留意下分數得一個係一炮500分
佢只係要一份做左6個月既長工﹐對工種都無要求
基本上你肯返工﹐MPNP對學歷、年紀、英文都好寬鬆

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞